raadsbreed akkoord gemeente olst wijhe

Na de informatieronde hebben de gezamenlijke fracties besloten te werken aan een akkoord op hoofdlijnen. Daarmee willen ze inhoud geven aan bestuurlijke vernieuwing. Het akkoord geeft inzicht in verschillende thema’s die de raad belangrijk vindt en waaraan hij prioriteit wil geven. Met deze thema’s gaat de raad de komende vier jaar gezamenlijk aan de slag. Het college voert dit akkoord namens alle fracties uit.

De raad heeft gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen, omdat het ruimte biedt om met de samenleving en elkaar in gesprek te gaan over oplossingsrichtingen waarna de gemeenteraad een zo breed mogelijk gedragen besluit kan nemen. Onderwerpen uit het concept raadsakkoord zijn: participatie, welzijn, inclusieve samenleving, onderwijshuisvesting, woningbouw, duurzaamheid, voedsel, afval, omgevingsvisie, vitaal platteland, lokale economie, leefbaarheid en mobiliteit.

Het concept raadsakkoord wordt op maandag 11 juni tijdens de raadsvergadering aangeboden aan de voorzitter van de raad. Dan vindt ook de benoeming van de wethouder plaats.

Het akkoord is een concept dat de onderhandelaars graag willen voorleggen aan de samenleving. Dit doen zij op donderdag 28 juni om 19.30 uur in het gemeentehuis in Wijhe, de brasserie van het Holstohus in Olst en het Wapen van Wesepe. De avond duurt tot ongeveer 20.30 uur. Inwoners, organisaties en bedrijven zijn van harte welkom om hun mening te delen met de raad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.