open dag bij overesch

Van 10.30 tot 16.00 uur kunnen niet alleen de gewassen op de akkers worden bekeken. Tijdens een wildplukwandeling langs de percelen gaan bezoekers onder leiding van een gids op zoek naar eetbare planten in de natuur. Deze Eten uit de natuur-wandeling wordt begeleid door IVN Nijverdal. “Er zijn allerlei blaadjes, bloemknopjes en bloemen die eetbaar zijn,” vertelt Rick Overesch. “Die worden verzameld. In de kraam wordt er dan iets lekkers van gemaakt.” Een goede manier bovendien om zelf de rustige, landelijke omgeving te ervaren waarin Overesch Ecologische Landbouw ligt.

De waterdiertjesexcursie is een andere mogelijkheid. Ontdek zelf wat er allemaal leeft in de sloten rondom het bedrijf. Vanzelfsprekend is er tijdens de Open Dag ook alle aandacht voor wat er op het boerenland groeit. Een huifkar rijdt langs alle percelen, dus stap vooral in om niets te missen! Daarnaast zijn de leerlingen van basisschool De Gouden Emmer uit Heino al tijden druk bezig met hun schooltuintjes. De kinderen laten 17 juni graag zien wat ze doen. Jan: “Ook is het mogelijk om hun groenten te kopen.”

De mannen van de Dorsclub uit Haarle laten graag oude tijden herleven. “Op de velden waar we graan verbouwen, maken ze garven, bosjes granen,” legt Rudy Horstman uit. “Dat zijn bosjes graan die zo na kunnen rijpen. Deze garven worden later met de hand gedorst.” Tijdens de dorsdemonstratie wordt duidelijk hoe dat in het werk gaat. Verder is er een haardemonstratie waarin getoond wordt hoe een zeis scherpgemaakt wordt. Alles over lekkere honing en het wel en wee van de huidige bijenstand komen bezoekers te weten bij de stand van Imkervereniging Imelda uit Raalte. Er valt kortom van alles te ervaren en te beleven op deze Open Dag. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen of zelf een knapperig stokbroodje bakken bij het vuur. Natuurlijk zijn buiten en in de stallen van Overesch de varkens en biggetjes te bewonderen. “Kom vooral een kijkje nemen!” besluit Jan. “Voor iedereen is er koffie en thee. We gaan er met zijn allen een gezellige promotiedag van maken!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.