nieuw college voor olst wijhe

“Als gezamenlijke fracties willen wij in overleg met de samenleving over de inhoud en de uitvoering van dit hoofdlijnenakkoord, waarna het college een uitvoeringsprogramma vaststelt.Als rode draad door alle beleidsvoornemens en uitvoering lopen: mensgerichte benadering door de gemeente, menselijke maat en dus laagdrempelig, integrale benadering van beleid en uitvoering, vraaggericht werken met als uitgangspunt daarbij de ja-mits-houding. De inhoudelijke koers van de komende periode wordt gekenmerkt door een stevige focus op duurzaamheid en transformatie van het ruimtelijke domein. Wij vinden, dat wij stappen moeten zetten in de richting van het beter omgaan met energie (energietransitie) en het klimaat (klimaatadaptatie).Ondertussen gaan de ontwikkelingen in het sociaal domein door. De transitie is afgerond, de transformatie gestart. Wij hebben aan het akkoord in hoofdlijnen geen financiële paragraaf verbonden, omdat wij van mening zijn, dat de financiële vertaalslag het best kan plaatsvinden in het collegeuitvoeringsprogramma en de aansluiting daarvan op de bestaande planning- en controlcyclus. Afhankelijk van de financiële omstandigheden maken wij keuzes. Een exploitatiebegroting die structureel in evenwicht is, is daarbij het uitgangspunt.”

Het concept raadsakkoord werd door formateur Lidia Peters aan burgemeester Strien aangeboden en wordt de komende weken aan de inwoners voorgelegd voor inspraak en input. In de raadsvergadering van 16 juli wordt deze definitief vastgesteld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.