natuurmonumenten collecteert in wijhe

Het aantal insecten neemt dramatisch af. En dat is erg, want insecten zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Natuurmonumenten roept heel Nederland op om de strijd aan te gaan voor de insecten. Ook Natuurmonumenten neemt extra maatregelen om de leefwereld van insecten verbeteren. Denk aan een grotere bloemenrijkdom in natuurgebieden, meer afwisseling in het landschap en insectvriendelijk maaibeheer.

In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Wijhe. “Ik organiseer de collecte, omdat ik het belangrijk vind dat de natuur gezond en divers blijft in ons land. Ik maak me zorgen om de insecten en loop daarom graag in onze wijk”, zegt wijkcoördinator Willy Brummelman. “Hou jij ook van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten.”

Actie nodig
“We hadden het niet zo in de gaten, misschien omdat we ze niet misten”,  licht Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten toe. Maar het gaat slecht met de bijen, de vlinders en bijna alle andere insecten. Hun aantal neemt in een moordend tempo af. We kunnen deze kleine beestjes niet missen. Ze zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Als bestuiver, voor een gezonde bodem, als opruimers en als voedsel voor onder andere vogels. Er is dringend actie nodig om de leefwereld van insecten te herstellen. Met 1 euro helpt u al 1m2 natuur insectvriendelijker te maken. Alle kleine beetjes helpen de kleinste beestjes vooruit.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.