natuurbericht donder en bliksem

Ja hoor, nog maar net op pad en daar roept de koekoek alweer. Het prachtige geluid is van ver te horen. De koekoek heeft het moeilijk in West-Europa. De oorzaken zijn onduidelijk, maar toch is deze Rode lijstsoort jaarlijks op meerdere plaatsen rondom Raalte te horen.

Een graspieper vliegt op, en daar vliegt er nog eentje met insecten voor de jongen. Een biddende torenvalk doet een mislukte vangpoging op de heide. Het vee heeft zich met deze warmte teruggetrokken in de bossen. De karakteristieke bosrand is behoorlijk gehavend na het noodweer eerder deze week. De koppen van enkele oude monumentale grove dennen zijn er uitgewaaid. Jammer. Een krentenboompje draagt groene, donkerrode en zelfs al blauwzwarte rijpe bessen.

Dan schrik ik van een bliksem en enorme knal en haast ik me om uit het bos te komen. Nog snel tel ik de haviksjongen en dan moet ik het hele end nog terug. De kortste weg is bij de dassenburcht de sloot over. De latrines zijn droog, dus de das is hier niet meer. Zo dat voelt iets veiliger door de wei. Een hakselaar gromt nog harder dan voorheen en probeert net als ik het dreigende onweer voor te blijven. Vake bu’j te bang, maar ik trap ‘m an. En rap wat…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.