mystery guest opent belevings en beweegtuin in de hartkamp raalte

Hard gewerkt
In de afgelopen maanden is hard gewerkt, samen met een groot aantal vrijwilligers, Donkergroen en studenten van het Carmel College, om een beweeg&beleeftuin voor buurtbewoners in te richten. In de beweegtuin breng je mensen letterlijk in beweging, maar je brengt ook diverse bewonersgroepen bij elkaar – jongeren en ouderen, sport- en wandelclubjes, allochtone vrouwen. De beweeg&beleeftuin is dan ook echt een ontmoetingsplek.

Activiteitentuin
Maar het is ook een activiteitentuin. Over het algemeen zijn oudere wijkbewoners opgegroeid met de nutstuin en gewend om in de tuin te werken. Denk hierbij aan: moestuinen, kruidentuinen en pluktuinen. Het werken in de tuin is echter niet meer op intensief niveau, maar elke handeling draagt bij aan de kwaliteit van leven. Daarom is een deel van de tuin ingericht als pluk- en als moestuin.

Beleeftuin
Er is van alles te zien en horen in de tuin. Er is veel werk gemaakt om de zintuigen te prikkelen. Denk hierbij aan variatie in beplanting, kleur, structuur, aantrekken van insecten en bloeiende beplanting het jaarrond. Maar ook het zintuig ‘horen’ komt aan bod. Denk aan het ruisende geluid van bamboe en een bananenplant in de wind, maar ook de bijna klapperende of ratelende harde bladeren van de Trachycarpus.

Beweegtuin
De FIT+ beweegtoestellen in de tuin zetten aan tot bewegen. De Beweegtuin draagt bij aan een verbetering van de fysieke conditie van wijkbewoners. Zo wordt er in de buitenlucht gewerkt aan verbetering van lenigheid/flexibiliteit, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie en kracht.

De beweegtuin rond het Centraal Hart zal ongetwijfeld veel publiek gaan trekken en daarmee een bijdrage leven aan de onderlinge contacten in de wijk. De opening op 27 juni 10.30 uur staat garant voor beleefactiviteiten voor jong en oud. Marktkraampjes met gezonde en lekkere zaken voor iedereen. Jeu de Boules demonstraties en gezellige muziek ronden de opening af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.