meisjes schholteam ccs nederlands kampioen

Vier teams hadden zich via deze voorrondes weten te plaatsen voor de finaledag, die voor het eerst als uitvalsbasis het prachtige sportcomplex Papendal had. zes badmintonners, een enthousiaste groep handbalsters uit klas 1 en 2, het meiden schoolvoetbalteam en een groep streetdancers vertrokken met hun begeleiders om 7:45 uur richting Arnhem. Bij de officiële opening van deze dag waren vrijwel alle aanwezigen genoodzaakt om zich te hullen in de oud Hollandse poncho’s, of te verschuilen onder de paraplu. De regen kwam met bakken uit de lucht, maar de sfeer op het open veld was er niet minder om.

Nadat bokser Enrico de la Cruz het Olympisch vuur had ontstoken, was ook handbalkeepster Tess Wester aanwezig om de dag officieel te openen. Na de openingsceremonie werden alle sporters en sportsters met de bus naar hun locatie gebracht. De Badmintonners waren snel ter plekke, want ze speelden hun wedstrijden op het complex bij Papendal zelf. In de recreatieve poule kon dit gemengde team prima meekomen. De finale bleek niet haalbaar, maar in een zinderende strijd om plaats 3 en 4 werd uiteindelijk met 1 punt verschil gewonnen, waardoor deze groep de bokaal voor de 3e plaats in ontvangst mocht nemen. De streetdancers onder leiding van 2 6 V.W.O. leerlingen Charlotte Eijkelkamp en Sarah Derks hebben vrijwel het gehele schooljaar 1 uur per week hard gewerkt met een groep meiden uit klas 1, 2 en 3 om een strakke performance in elkaar te zetten. Het behalen van de finale was al een topprestatie op zich, want daarmee lieten ze meer dan 30 teams achter zich en als kers op de taart mochten ze hun kunsten laten zien op het podium van het luxor theater in Arnhem.

Een topklassering zat er niet in, want een aantal groepen, o.a bekend van de huidige t.v. hit dance, dance, dance waren gewoon beter, maar voor onze meiden was het behalen, en deelnemen aan deze finaledag al een overwinning van formaat. De handbalsters uit klas 1 en 2 mochten aantreden in een vrij antieke sporthal de Reehorst in Ede, waarbij de meiden waarschijnlijk voor het eerst in hun leven de wedstrijden op pakket hebben gespeeld. De eerste twee wedstrijden in de poule werden nipt verloren tegen het Regius College uit Schagen (6-7) en ISW Hoogeland uit Naaldwijk. (6-9). Door een offensieve 3-3 dekking dacht coach Dianne Paalman de fysiek sterkere tegenstanders te verrassen, maar dat lukte de eerste twee wedstrijden helaas niet. De derde wedstrijd in de poule werd het stedelijk Dalton College uit Alkmaar met deze strijdwijze met 10-3 verslagen. De poule indeling heeft de meiden waarschijnlijk genekt, want de ISW Hoogland was in de finale uiteindelijk te sterk voor het Regius uit Schagen, waardoor we onszelf hebben uitgeroepen tot nummer 5 van Nederland. Een mooie prestatie voor deze jonge groep meiden. Het schoolteam voetbal mocht hun kwaliteiten laten zien op het veld van DTS uit Ede. Voor onze meiden, vooral afkomstig uit Heino, Lemelerveld en Raalte was het vroege tijdstip waarschijnlijk de oorzaak van de mindere start. Met een gelijkspel en een verliespartij tijdens de eerste twee wedstrijden leek het team onder leiding van Linda Kuiper kansloos voor de eindoverwinning. De mouwen werden echter opgestroopt en met drie winstpartijen in het resterende programma was het net genoeg om de kruisfinales te bereiken.

Voor een plek in de finale moest het team afrekenen met het Thomas a Kempis College uit Zwolle. Penalty’s waren uiteindelijk beslissend, waarbij keepster Donna Roescher de 4e penalty wist te pakken en moest er nog een horde genomen worden. Tegen Rodenborch uit Rosmalen waren de sallandse meiden misschien niet de betere partij, maar ze wisten wel een penaltyserie af te dwingen na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd. Bij de zevende penalty werd de druk schijnbaar te groot, want deze gelijkmakende penalty werd gemist, waardoor de toppers van het C.C.S. Nederlands Kampioen veldvoetbal zijn geworden. Een schitterende prestatie voor een fantastische groep meiden. Door een foutje in de organisatie was de laatste bus vanuit Ede richting Papendal al vertrokken zonder onze kampioenen, waardoor ze met een vertraging van meer dan een uur terugkwamen op een inmiddels leeg parkeerterrein. Dit mocht echter de pret niet drukken, want ze waren mooi Nederlands Kampioen Als sectie l.o. C.C.S. kijken we met veel plezier en trots terug op deze dag , waarbij leerlingen tijdens de voorrondes en op de finaledag schoolbreed van PRO tot VWO samen tot bijzondere sportieve prestaties in staat zijn. Volgend schooljaar krijgt dit zeker een vervolg en maken alle sportieve leerlingen weer kans om zich in 1 van de vele schoolteams te spelen tijdens een selectiemoment op 27 september 2018

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.