lovers and lions met rosalie meijer uit raalte wil naar nashville

Het is voor vele muzikanten een grote droom; een overtocht maken naar het buitenland om muziek te schrijven en op te nemen. En voor de liefhebbers van het genre country/americana bestaat er geen beter denkbare plek dan Nashville, Tennessee. Lovers & Lions, samengesteld uit verschillende jaargangen van conservatoriumstudenten in de richting van singer/songwriter, wil deze reis in het najaar van 2018 gaan maken. De muziek van het drietal wordt gekenmerkt door meerstemmige samenzang (denk aan Crosby, Stills & Nash en The Staves) in combinatie met gitaren en een ukulele.

Hun motto is volgens Leroy, bandlid; "Gewoon dóén. Al kort nadat we als drie losse singer/songwriters bij elkaar waren gekomen en onze krachten bundelden, zijn we de bühne op gegaan. Dat motto is eigenlijk overal teruggekomen. Toen we net een maand of vier samen bezig waren, kregen we een aanbod om in het voorprogramma van Jake Etheridge en Matthew Crosby te spelen, die natuurlijk onderdeel zijn van The Common Linnets, een van onze grootste inspiratiebronnen. Ook daar zijn we gewoon in het diepe gesprongen."

Daarna begon het te lopen voor Lovers & Lions. Op 22 maart verscheen hun debuutsingle ‘Stay Close To Me’ op o.a. Spotify en iTunes en binnenkort komt ook de eerste videoclip uit. Leroy: "Het is al heel lang een grote droom om zo’n reis te maken. We hebben los van elkaar al verschillende ervaringen gehad in de muziek, maar dit is voor ons alle drie een nieuwe stap. Ergens vorig jaar begon het idee te borrelen toen we nadachten over een buitenlandse reis tijdens onze opleiding. Toen bedachten we: Waarom gaan we niet gewoon schrijven en opnemen in Nashville? Voor zo’n onderneming is er echter wel veel geld nodig, dus we schakelen al onze middelen in. Wat we verdienen aan optredens verdwijnt gelijk in de pot!"

Sinds februari 2018 houden ze de voortgang in het proces bij door middel van video’s op YouTube onder de titel: ‘Lovers & Lions – The Road To Nashville’. Zie verder staging2.loversandlions.com/nashville.

[youtube url="//staging2.youtube.com/embed/zLw9fY_iWKY"]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.