Home / Algemeen / lagerhuisdebat over landbouw met jan terlouw in hoftheater

lagerhuisdebat over landbouw met jan terlouw in hoftheater

Leerlingen van Carmel College Salland hebben – op nadrukkelijk verzoek van Terlouw – een belangrijke rol tijdens de avond. Ze gaan met elkaar in debat over de invoering van een vleestax en een vliegquotum, als er tijd over is komt ook de vraag op tafel of het onderwijs meer aandacht voor duurzaamheid en milieu moet hebben.

Terlouw trapt de avond af met een spreekbeurt over de stand van zaken van onze natuur en milieu in relatie tot onder meer de landbouw. Daarna is het aan de leerlingen van het Carmel om via het debat de voors en tegens van de stellingen te verdedigen. Tussendoor en achteraf is er steeds ruimte voor vragen uit de zaal. Ruimte genoeg dus voor een goed gesprek.

Jan Terlouw had al een voorgesprek met leerlingen en vertelde hen over zijn drive: “Ik heb een mooi leven gehad en wil dat jullie dat ook hebben. De klimaatverandering is een feit. Maar het is nog niet te laat. Het is de hoogste tijd voor drastische veranderingen.”

De boodschap van Terlouw (natuurkundige, politicus en schrijver) is niet negatief. Wel alarmerend: "Zonder verlies van welvaart kunnen we de aarde redden en dus ons eigen leven op deze planeet!” En over de landbouw: “dat gaat in in Nederland alleen maar om productie. Meer, meer, meer. Dat kan gewoon niet langer. Maar die boeren moeten wel, want zij bepalen de prijzen niet, dat doen de grote bedrijven tussen boer en consument. Voedsel is onderdeel van de vrije markt. En één ding is zeker, dan geldt binnen de kortste keren het recht van de sterkste, de wet van jungle noem ik dat. Om dat te veranderen hebben we een marktmeester nodig. Een eerlijke marktmeester, die rekening houdt met alle belangen! En daar hebben we de politiek voor nodig.”

Kaartjes zijn voor een tientje te koop via het Hoftheater

Agenda
Hoftheater Raalte
Datum: Maandag 25 juni
Tijd: 19.30 uur tot maximaal 21.30
Entree: Tien euro

Lees ook

Coronaproof sekspraatjes op jongerencamping Dennenoord

OMMEN – Medewerkers van GGD IJsselland bezochten dinsdagmiddag 20 juli de jongerencamping Dennenoord in Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.