kermis heeten kiest voor festivalsetting

Koers zegt het naar aanleiding van een vraag over de grote hoeveelheid feesten in en om Heeten. Die maakt het voor de Kermis Heeten lastiger om zich te positioneren. Daarom kiest de Kermis Heeten, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni, voor een wat meer festivalgeoriënteerde inrichting van het terrein.

“De grote tent draait een kwartslag, die staat niet meer in de lengte, maar in de breedte. Op het hogere deel van het dorpsplein komt een buitenpodium en overal richten we met statafels, partytenten en picknicktafels aparte hoekjes en zitjes in. De jeugd kiest tegenwoordig steeds vaker voor festivals. Daar willen we op inspringen. Ook met het oog op de andere feesten hier. Met het Weidefeest van de Treffers, Tone’s SummerJam, de Ponyweek, het Knoll’n fest in Schoonheten en het Witte Venne Festival is het aanbod in Heeten en omstreken groot. Wat ons daarin uniek maakt? Wij richten ons met de kermis van oudsher ook op kinderen. We hebben een relatie met de school. Maar alleen daarmee red je het niet!”

Koers benadrukt dat het enorme aanbod het ook lastiger maakt om vrijwilligers te krijgen. “Maar uiteindelijk draait het om de tapkraan. We redden ons nog prima!” Uit die tapkraan zal dit jaar overigens wel een ander merk bier stromen: geen Heineken meer, maar Grolsch. Een in het dorp niet geheel onomstreden beslissing, maar Koers staat er volledig achter. “We hebben daartoe onze krachten gebundeld met enkele andere organisaties. Samen kun je een grotere hectoliterkorting bedingen. Van oudsher is Heeten een beetje een Heineken-dorp. Dus is er wat kritiek. Maar weet je wat het is: ik ben een Grolsch-drinker. Als Grolsch hier in de winkel in de aanbieding is, dan ben ik soms te laat. Dus veel mensen vinden Grolsch ook prima. Dat gaat echt wel goed komen!”

Het officieuze programma van het feest is maandag al van start gegaan met de jaarlijkse motorvierdaagse van MC Free Wheels. Vanavond, woensdag 6 juni, is er een feestavond in Stevenskamp voor de bewoners van het verzorgingscentrum, de aanleunwoningen en Stevenserf. Op het programma staat een optreden van koor Power of Music. Aanvang is om 19.00 uur.

Feestnation
De tent gaat donderdagavond 7 juni om 19.00 uur open voor een kaartavond. De deelnemers kunnen kruisjassen en jokeren. Het feest begint vrijdag met een optocht van de basisschooljeugd. Vanaf 14.15 uur maken zij een rondgang door het dorp. Aansluitend wordt met het hijsen van de vlag het officiële startschot voor de kermis gegeven. Om 16.00 uur start de jaarlijkse Vrijdagmiddagborrel. Voor bedrijven die een relatie hebben met Heeten, maar ook voor alle anderen die zin hebben in een drankje. De inschrijving voor het buffet is al gesloten, maar drankjes zijn er voor iedereen, met of zonder opgave vooraf.

Om 19.00 uur start een FIFA-toernooi in de tent. Deelname is gratis. Om 21.00 uur begint een feestavond met medewerking van DJ’s uit Heeten en de party-DJ’s van Feestnation. “Eerder hadden we altijd een darttoernooi”, vertelt Willem, “maar de jeugd heeft duidelijk aangegeven een avond met DJ’s te waarderen. Het programma is samengesteld door een groep jongeren uit het dorp. En inderdaad, de festivalsetting komt dan al goed van pas!”

Het programma gaat zaterdag om 14.30 uur verder met kinderbingo. De deelnamekosten bedragen 1 euro. Om 21.30 uur start een feestavond met medewerking van top 40-band Popgunnn. “Die hadden we vorig jaar ook en de reacties waren zo goed, dat we besloten hebben om ze opnieuw te contracteren”, vertelt Willem. “De band speelt met name veel dance, hiphop en hits van nu, maar ook voor rock en golden oldies ben je bij hen aan het juiste adres.”

Johan Bril
Het programma gaat zondag om 10.30 uur verder met het jaarlijkse Kermis Ontbijtbuffet. Aanschuiven kost 10 euro (kinderen tot 6 jaar 7,50 euro). Koor Germania zorgt voor enkele liederen. Om 11.00 uur volgt de start van de jaarlijkse solex- en brommertoertocht (inschrijving vanaf 10.00 uur). Meerijden kost 5 euro. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men starten aan een fietstocht van circa 35 kilometer. Meedoen kost 4 euro.

Rond 15.30 uur start de feestelijke afsluiting van de Kermis met muziek van een feest DJ, een optreden van zanger Johan Bril en om 17.00 uur een gratis verloting. En die tapkraan, die de organisatie van zo’n feest tenslotte mogelijk maakt, zal daarna nog wel even door lopen. In dat kader: op vrijdag en zaterdag is het tussen 21.00 en 22.00 uur happy hour: twee halen, een betalen. De entree is het hele weekend gratis.

Voor meer informatie en/of inschrijving zie staging2.kermisheeten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.