Home / archiefcentraal / ijsklontjesgrap bakkerij jorink leidt tot ophef

ijsklontjesgrap bakkerij jorink leidt tot ophef

Het begon allemaal met een onschuldig bedoeld grapje in de vitrine. Daar plaatste de bakkerij een bak ijsklontjes met daarbij de tekst: ‘Nieuw: ijs zonder suiker, lactosevrij, glutenvrij en zonder caloriën’. Een actie die niet door iedereen gewaardeerd werd. “Dit is een enorme belediging”, liet Kim uit Raalte, die zelf lijdt aan een vorm van intolerantie, weten aan het Algemeen Dagblad.

Wat volgde was een storm van reacties op sociale media. Daarin moeten overigens met name de klagers het ontgelden. “Wat zijn we toch een vervelend land aan het worden. Een flauw grapje en gelijk ligt er een sneeuwvlok te janken en wordt er excuses aangeboden”, plaatste voormalig Pownews-verslaggever Jan Roos bijvoorbeeld op Twitter.

Ondanks de steun op sociale media ging Bakkerij Jorink toch door het stof. “Excuses aan iedereen die zich gepasseerd voelt door wat puur bedoeld was als grapje”, valt te lezen op de Facebookpagina. “Wij helpen u graag, ook voor lactose- en glutenvrij ijs.”

[tweetwidget type=”search” query=”kim raalte” height=”300″ limit=”20″ id=”” autoscroll=”0″]

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.