Home / archiefcentraal / heino op zoek naar eigen maestro

heino op zoek naar eigen maestro

In Heino gaat een aantal min of meer bekende  Heino’ers de uitdaging aan om zowel het zangkoor als een ensemble dat bestaat uit leden van Ons Genoegen te dirigeren. Van Hendrik-Jan Bökkers tot wethouder van Loevezijn, van Prins Carnaval tot schooljuf. Geen van allen heeft ervaring met dirigeren. Gerepeteerd wordt er ook niet. De deelnemers worden voor de leeuwen gegooid. Ze hebben alleen vooraf de bladmuziek en een filmpje gekregen.

De uit te voeren stukken variëren van licht klassiek tot pop en meezingers. Het gaat om een afvalrace. De winnaar ontvangt uiteindelijk de gouden baton. De jury bestaat uit Joan Jonkman, dirigente van Heino Vocaal; Han Holtkuile, bestuurslid van Ons Genoegen en Ton van den Berg, ex-burgemeester van Heino en dirigent van shantykoor de Pompedoers. De presentatie is in handen van Arjen van Wifferen, bekend van de radio als Arjan de Krantenman. De Heinose versie van Maestro duurt van 14.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Lees ook

Openingsweekend Maïsdoolhof in Lemelerveld

LEMELERVELD – Het Groot Sallands Maïsdoolhof bij Op Ons Boerenerf in Lemelerveld gaat op zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.