Home / archiefcentraal / groenlinks steunt landelijk protest tegen luchtvaartgroei met flyeractie

groenlinks steunt landelijk protest tegen luchtvaartgroei met flyeractie

GroenLinks roept op om mee te gaan naar de Landelijke Protestdag op 23 juni om 13.00 uur in Zwolle. Deze dag is georganiseerd door het Landelijk BewonersBeraad Luchtvaart (LBBL), Greenpeace en andere milieuorganisaties om een duidelijk signaal te geven tegen de groei van de luchtvaart. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, is een van de sprekers. De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt op www.stopluchtvaartgroei.nl. Met deze actie vragen de afdelingen samen aandacht voor de toenemende overlast van vliegtuigen. Steunfractielid GroenLinks Raalte, Christiaan Haan: “Lelystad Airport en andere vliegvelden groeien snel omdat vliegen bizar goedkoop is geworden. Wij maken ons zorgen over de toename van lawaai, vervuilde lucht en CO2-uitstoot. In Overijssel en Flevoland maakt GroenLinks zich specifiek zorgen over de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport. Wij zeggen: hef belasting op vliegtickets en kerosine en investeer in internationaal treinverkeer. De trein heeft de toekomst.”

Lees ook

D66 presenteert Overijsselse kandidaten voor Tweede Kamer

REGIO – D66 maakte vandaag de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 bekend. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.