goed veur mekare blikt vooruit tijdens ledenvergadering

Goed Veur Mekare is vorig jaar opgericht om als coöperatieve vereniging, voor en door inwoners van Olst-Wijhe, diverse projecten op te zetten die de verduurzaming van de gemeente bevorderen. Meest prominente projecten betreffen die voor grootschalige duurzame energie-opwekking door middel van wind- en zonne-energie.

Duizend leden
Tijdens de ledenvergadering vertelt het bestuur hoe Goed Veur Mekare de afgelopen periode is gegroeid naar inmiddels een kleine 250 deelnemers. Het bestuur hebben een doorgroei beoogd in de richting van duizend leden. Ook de opzet van aparte werkgroepen voor wind- en zonne-energie en de intensieve samenwerking met werkgreop Noordmanshoek in Wijhe en Stichting Duurzaam Olst-Wijhe passeert de revue.

Energievisie gemeente
De vooruitblik naar de komende maanden betreft de wijze waarop Goed Veur Mekare denkt te kunnen inspelen op het tot stand komen van de gemeentelijke Energievisie. Daarin wordt bepaald hoe en waar in Olst-Wijhe windturbines en zonneparken zouden mogen worden neergezet.
Goed Veur Mekare is er op uit om onder de eigen leden voldoende kapitaal te vergaren om het geld wat met duurzame energie-opwek kan worden verdiend, 100% ten gunste van de lokale gemeenschap te laten werken. Revenuen komen ten goede aan de investeerders, en de coöperatie wil een lokaal fonds instellen om andere duurzaamheidsprojecten van en voor Olst-Wijhenaren te kunnen bekostigen.

Presentatie zonnepark
Als kers op de taart zal op 13 juni de avond besloten worden met een presentatie van collega-coöperatie Endona uit Heeten. Deze heeft vergevorderde plannen voor een zonnepark van drie hectare zonnepanelen en veel ruimte voor een mooie landschappelijke inpassing. Goed Veur Mekare is betrokken bij het plan om in Noordmanshoek een vergelijkbaar project op te zetten.

Lid worden
Wie bij de ledenvergadering aanwezig wil zijn, moet wel lid zijn van de vereniging. Dat kan voor slechts tien euro per jaar via de websiteof door een mailtje te sturen naar info@goedveurmekare.nl. Op de 13e kan men ook aan de deur nog lid worden tegen contante betaling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.