feestelijke viering 40 jaar zonnebloem broekland

Voorzitter Wil Klavers blikte namens het bestuur terug op de geschiedenis van de Zonnebloem Broekland. Door een lezing van de heer van Rhee uit Nijverdal in 1978 raakten de dames Dijkman, Strijkveen, Tiebot en Middelkamp zo enthousiast dat zij besloten om een Broeklander afdeling van de Zonnebloem op te richten. De eerste vergaderingen vonden plaats in de keuken van Bouwhuis, waarna direct naar vrijwilligers werd gezocht die zich bezig wilden houden met bezoekwerk in Broekland, Middel en de Elshof. De voorzitter merkte op dat de Zonnebloem binnen de relatief kleine gemeenschap Broekland een bijzondere plek heeft weten te veroveren. Dit mede gelet op de grote lotenverkoop en de vele stemmen bij de actie Hart voor Salland.

Annelies Mulder, die de regio Deventer vertegenwoordigde, zette Annie Dijkman in het zonnetje. Annie heeft naast haar ‘gewone’ ziekenbezoeken ook heel veel bezoekwerk gedaan bij zieken die opgenomen waren op de Hartkamp in Raalte. Omdat Annie al op jonge leeftijd weduwe werd en altijd met oudere mensen heeft gewerkt, zag ze het werk als vrijwilligster als een mooie invulling van haar vrije tijd. Als teken van waardering kreeg Annie, 82 jaar inmiddels, door Annelies Mulder het gouden insigne van de Zonnebloem opgespeld. Tevens ontving ze daarbij een oorkonde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.