feestelijk jubileumjaar van het nulse feest

Na een raak schot van Gerard Vosman, inwoner van Den Nul, mag hij zich de eerste schutterskoning van het Nulse Feest noemen. De kop van het weekend is er – letterlijk en figuurlijk – af! “Geweldig leuk,” vindt hij. “Het gaat natuurlijk niet om het winnen maar om de gezelligheid. En gezellig was het, vanaf het eerste schot zat de stemming er goed in. Ik reken erop dat het vogelschieten volgend jaar een vervolg krijgt.”

Het Nulse Feest kent de rest van het weekend vertrouwde programma-onderdelen zoals het koppeldarten, de trekkertoertocht en de gezamenlijke brunch. Wel nieuw is de wijnproeverij op zaterdagmiddag. Ruiken, ‘walsen’ en proeven… het levert hilarische taferelen op. “Mooi om hier op zaterdag rond te lopen en al die bedrijvigheid rondom alle activiteiten te zien. Kinderspelen, de fietstocht, darten en nu ook de wijnproeverij,” aldus Mark van Gurp, voorzitter van het Nulse Feest. Het is Van Gurp’s laatste feest als voorzitter. Na negen jaar draagt hij het stokje over aan Robert Koerhuis. Dat maakt hij op zondagochtend met een lach en een traan ten overstaan van veel Nullenaren bekend tijdens de jaarlijkse brunch. “Negen jaar geleden zijn we met een jong en enthousiast team begonnen. Er zijn in de loop der jaren veel nieuwe onderdelen aan het feest toegevoegd. Dat heeft goed uitgepakt: het Nulse Feest staat als een huis.” Een overslaand en langdurig applaus valt hem ten deel. Van Gurp verdwijnt niet helemaal uit beeld; hij blijft betrokken bij de financiën van het feest.

Speciaal voor het veertigste jubileumjaar is de feesttent op zondag aangekleed met foto’s uit de oude doos. ’s Middags is er het beachvolleybaltoernooi op ‘playa del Nullo’ en daarna barst de Top 40 party los op het terras en in de tent. Ter afsluiting zingen bezoekers het Nulse volkslied. Op naar het vijftigste jubileum!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.