feest bij goede buren uit olst

Een lid van het College van B&W zal aanwezig zijn bij de opening. Daarna zal er met muziek, lekkers en leuke activiteiten voor jong en oud gezellig gefeest worden.

Afgelopen maand maakte Goede Buren al een bescheiden start. Ze begonnen weer met de verkoop van tweedehands kleding en Overkempe verkocht onder de naam ‘De Groentebuur’ verse biologische groenten van eigen grond.

Experimenteren
Vanaf 9 juni betrekken ook de andere deelnemers in Goede Buren het pand. Leo Pelgröm zal aanwezig zijn om huizenbezitters en bedrijven te adviseren over mogelijkheden voor energiebesparing. Op de negende in juni laat hij de bezoekers experimenteren met een infrarood-camera onder het motto ‘wat straal jij uit?’.

Daarnaast presenteren zich zaterdag twee initiatieven van Olst in Transitie: het Soepcafé en het Repair Café. De Reparateurs zijn vanaf 29 juni regelmatig present om samen met mensen die met hun kapotte spullen komen te kijken of die zaken een tweede leven kunnen krijgen. De vrijwilligers van het Soepcafé geven op 9 juni alvast letterlijk een voorproefje van wat zij vanaf 30 juni elke laatste zaterdag van de maand zullen gaan serveren.

Ook tijdelijke gebouwgebruikers laten zich op 9 juni alvast zien. Imker Jan Schenk is aanwezig met honing en bijenwaskaarsen. Hij huurt vanaf juni een zogeheten ‘Vierkante-meter-schap’ bij Groene Buren. Dit is een plekje in de winkel waar particulieren of startende ondernemers voor vijf euro per maand hun product kunnen plaatsen.

Bijna compleet
Voor kinderen zijn er op 9 juni ook leuke dingen te doen. Met muziek en lekkere hapjes er bij is het feest bijna compleet. Bijna, want geheel in stijl nodigt Goede Buren iedereen uit om zelf een sapje of drankje mee te nemen. “Goede Buren gelooft in het bundelen van krachten”, legt bestuursvoorzitter Bianka Kiezebrink uit. “Samen dingen delen voorkomt dat spullen dubbel gekocht moeten worden. En dat geldt net zo goed voor drinken op feestjes, bedachten wij. Het wordt dus een American Party, maar wel met een Olster tintje.”

Goede Buren is open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Als er meer gebouwgebruikers bij komen, kunnen de openingstijden worden uitgebreid. Meer informatie is te vinden op staging2.goede-buren.nl.  Bellen kan naar 06-24947699.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.