eerste outdoor editie van rockin all over in den nul

BijRipperda zorgt voor een fantastische sfeer, de drank en de overheerlijk hamburgers. De eerste honderd kaarten gaan in een Earlybirdactie van de hand voor tien euro. Weer er snel bij, want daarna zijn de kaarten in de voorverkoop € 12,50 en aan de kassa € 15,-.

Mr. Boogie Woogie’s – Fats Domino Tribute
In Nederland is Eric-Jan Overbeek [1967] al dertig jaar de meest toonaangevende, snelste en meest flitsende Boogie Woogie pianist van Nederland. Zodra hij op de ivoren toetsen begint te beuken is er geen houden meer aan, je wordt instant vrolijk en je lichaam moet bewegen. Hij mag zich met recht Mr. Boogie Woogie noemen. In 2005 won hij de prestigieuze titel van Best European Blues Pianist 2005 in het gezelschap van ‘s werelds beste bluesartiesten. In april 2011, werd Mr. Boogie Woogie verkozen tot Beste Nederlandse Blues Pianist van 2010.

Vorig jaar won hij de Dutch Blues Challenge en mocht hij in januari van dit jaar Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis.

Eric-Jan Overbeek, oftewel Mr. Boogie Woogie, brengt met de Fats Domino Tribute een spetterende ode. Tijdens deze anderhalf uur durende Rhythm & Blues explosie wordt Mr. Boogie Woogie en zijn band bijgestaan door een overweldigende zeskoppige blazerssectie. Probeer daar maar eens bij stil te blijven staan! De Fats Domino Tribute is een feest van herkenning, een explosief muziekspektakel vol vuur, virtuositeit en humor, met een overweldigende blazerssectie. Een spetterend eerbetoon aan de muziek van de legendarische Fats Domino, waarbij Domino’s grootste hits als een onstuitbare stoomtrein aan het publiek voorbij denderen. Fats Domino is één van de belangrijkste bruggenbouwers tussen de zwarte Rhythm & Blues en de blanke Rock & Roll. Dankzij hits als ‘Ain’t That A Shame’, ‘There Goes My Heart Again’ en ‘Blueberry Hill’ werd hij een wereldster. Na Elvis is hij met 65 miljoen verkochte platen de succesvolste artiest uit de geschiedenis van de Rock & Roll.

Steve Conte NYC [VS]
De uit New York afkomstige Steve Conte is een levende legende. Samen met zijn broer John startte hij eind jaren tachtig de band The Hudson River Rats en begeleide grootheden als Etta James, Cindy Lauper, John Waite en Carol King. Naast het vele spelen en zingen voor films, televisiesoundtracks, commercials en videogames heeft Steve opgenomen met veel van zijn jeugdhelden; The J. Geils Band frontman Peter Wolf en James Brown saxofonist Maceo Parker met rocklegende Suzi Quatro. In 1989 tekende Steve met zijn toenmalige band Company of Wolves een contract bij Mercury/Polygram en kwam de band in de stal met grootheden als Rush, Texas, Def Leppard, Bon Jovi en KISS. De twee laatstgenoemde bands namen Company of Wolves meer voor enkele support acts. Steve stond op het podium met Alice Cooper, Bruce Springsteen, Simon & Garfunkel, Alex Burdon van The Animals, Joan Osborne, Southside Johnny And The Asbury Jukes,

Steven Van Zandt en tourde als support met, Motörhead, KISS, Ace Frehley en Foo Fighters. In 2003 ging hij als gitarist mee met Willy Deville op tour en sloot zich een jaar later aan bij de legendarische punk-rockers The New York Dolls die een zeer geslaagde comeback maakten van enkele jaren. Naast het uitbrengen van solo-albums is Steve sinds 2010 een vaste waarde als gitarist en songwriter voor Hanoi Rocks zanger Michael Monroe. Met deze band speelt hij over de hele wereld op grote festivals, in de grootste muziekpaleizen en gingen ze mee als support van Guns ‘N Roses. Steve Conte ademt, drinkt, eet en leeft pure rock & roll. Niet voor niets zegt rocklegende Little Steven dit over hem: “Steve is een speciaal kaliber van rock ’n roll- muzikant die door de liefde voor de muziek zijn hele ziel en zaligheid in de songs gooit. Hij is een van die zeldzame muzikanten die dit nog kan.” Speciaal voor Rockin’ all over Den Nul komt hij met zijn trio laten zien dat rock ‘n roll springlevend is. ‘Gimme Gimme Rockaway’.

New Orleans Vintage Voodoo Duo
Voormalig Normaal toetsenist Roel Spanjers is een veelgevraagd muzikant voor diverse muzikale projecten. Hij werkte met Nationale en Internationale artiesten als, JW Roy, Frédérique Spigt, Ricky Koole, Boo Boo Davis, Luther Allison en Joanna Connor. Met zijn eigen Sunset Travelers timmert hij behoorlijk aan de weg en op dit moment staat hij in de Nederlandse Theaters met Johan Derksen Keeps the Blues Alive’. Op Rockin’ all over Den Nul laat Roel samen met drummer JJ Goossens de toetsen rollen met zijn New Orleans Vintage Voodoo Duo. New Orleans Rhythm & Blues zoals Fats Domino, Little Richard en The Meters het de wereld in brachten.

AJ PLUG
Johan Derksen zei het jaren gelden al: “Na Harry Muskee en Oscar Benton heeft de Nederblues opnieuw een toptalent voortgebracht: zangeres AJ Plug, een aanwinst voor de Nederblues.”

Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland, waren haar deel. Het album Chew Chew Chew uit 2016 maakte de verwachtingen meer dan waar en recent werd AJ Plug door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Dutch Blues Vocaliste’. AJ Plug maakt grote indruk met haar formidabele stem en uitstraling. Een mooie,rauwe, ongepolijste stem die doet denken aan Janis Joplin en Beth Hart.

Stepping Stone
Tijdens de indoor editie van Rockin’ all Over speelde dit gerenommeerde en ervaren trio zich in de kijker. Geen wonder dat ze er bij de outdoor editie ook weer bij zijn. Al in de jaren ’70 en ’80 maakten de mannen van Stepping Stone furore met hun visie op rock. Stepping Stone neemt je mee terug naar de tijden van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Rory Gallagher, Bad Company en vele andere muzikale helden van weleer, hard & ruig, maar vooral zeer muzikaal ‘An Experience in Rock’!

Rockin’ all over Den Nul vindt plaats op zaterdag 18 augustus bij BijRipperda. Tickets zijn te koop bij staging2.bijripperda.nl. De Earlybirdtickets kosten tien euro. In de reguliere voorverkoop kosten ze 12,50, aan de kassa 15,00. Meer informatie is te vinden via staging2.facebook.com/rockinalloverdennul

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.