drama in windesheim 26 schapen doodgebeten

Foto: Christian Kalter (Facebook)
Door: Max van Olst & Gerlant Zielman

Hoewel hij nog niets met zekerheid kan zeggen, gaat Christian ervan uit dat zijn schapen slachtoffer zijn geworden van een hongerige wolf. “Ik heb mijn vader gebeld en gevraagd of hij kon komen kijken. Uiteindelijk vonden we tien dode schapen, en twee zwaargewonden. Die twee zijn uiteindelijk ook nog bezweken. Daarnaast hebben we nog zo’n twintig gewonde schapen. Deze hadden bijtwonden en verbrijzelde strottenhoofden. We hebben er hier, op advies van de dierenarts, ook nog een aantal van moeten laten inslapen. Het dodental staat nu op 26.”

Bertwin Elshof, jachtopziener in Lieder- Windesheimerbroek, laat op Facebook weten dat volgens hem het ‘project wolf in Nederland’ mislukt is. Kalter kan zich daarin vinden. “Dit gaat een enorm probleem worden. Let op mijn woorden! Je kunt helemaal niks doen. Een vos is in Nederland een ernstig bedreigd diersoort en daar kan je dus al niets tegen doen. Je hoeft hem nog net niet te voeren. Dat moeten we gewoon veranderen. Het zijn nu mijn schapen, maar wat gaat er in de toekomst gebeuren? Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik op het moment van de aanval langs zou lopen. Ik hoop dat ze het bij andere dieren laten, maar ik sluit niet uit dat een mens ooit aan de beurt is.”

[ Schokkende foto’s ]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.