derde editie woestijnrally in wesepe

De WoeStijnRally dankt haar naam aan Stijn (13 jaar) uit Wesepe. Stijn heeft de zeldzame broze botten ziekte (Brittle Bones/OI). Een groep vrienden organiseert de WoeStijnRally om geld in te zamelen voor Stichting Care4BrittleBones. Deze stichting zet zich in om met wetenschappelijk onderzoek de kwaliteit van leven voor patiënten zoals Stijn te verbeteren. Osteogenesis Imperfecta, internationaal beter bekend als Brittle Bones, is een bindweefsel ziekte, gekenmerkt door onder andere erg breekbare botten. Patiënten hebben soms zelfs meer dan tweehonderd botbreuken in hun leven. Het wordt daarom ook wel de broze bottenziekte genoemd. De ziekte is meer dan honderd jaar bekend, toch is er nog geen medicatie of behandeling die deze ziekte fundamenteel aanpakt. Hier wil Stichting Care4BrittleBones verandering in brengen. De Stichting is in 2012 opgericht en is 100 procent non-profit. Ze richt zich volledig op één doel: het financieren van medisch onderzoek rond Brittle Bones/OI.

Programma
De start en finish van de WoeStijnRally is bij Het Wapen van Wesepe. Daar wordt gezorgd voor een groot terras. Naast muziek van de top 100/pop/feestact Kabaal en DJ Nilsound verzorgt Valkerij Rijssen een roofvogelshow met onder andere Harly, de mascotte van Go Ahead Eagles. Voor de kinderen is er een springkussen en een zandbak.
De deelnemers aan de WoeStijnRally worden om 10.30 uur ontvangen met koffie. Vanaf 11.00 uur vertrekken ze. Het muzikale programma begint rond 14.00 uur. Rond 15.30 uur zijn de deelnemers weer terug. Om 16.00 uur volgt de prijsuitreiking. Ook voor de origineelste deelnemer is er een prijs. Daarna begint een uitgebreide borrel.
Fietsclub Het Hitsige Spaakje uit Deventer sluit dit jaar met de Aischa Gips Tour voor wielrenners aan bij de WoeStijnRally. Aischa is de 14-jarige dochter van één van de leden en heeft de ziekte ook. Symbolisch zullen de wielrenners de toertocht fietsen met een arm of een been in het gips. Naast de gewone fietstourtocht kunnen sportieve fietsers dus met de racefiets aan de WoeStijnRally meedoen. Opgave via Facebook.

Deelname aan de Rally kost 15 euro per volwassen deelnemer. Opgave kan via woestijnrallyinschrijvingen@outlook.com. Meer informatie over de stichting is te vinden op: staging2.care4brittlebones.org.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.