cda raalte wil spoedig nieuwe vergoedingsregeling voor gedupeerden drugsafval dumpingen

Vanwege de bodembescherming zijn grondeigenaren wettelijk verplicht de rotzooi op te ruimen. De kosten bedragen duizenden tot tienduizenden euro’s omdat het ruimen door gespecialiseerde bedrijven moet gebeuren.Particuliere grondeigenaren zoals boeren en natuurorganisaties kunnen hierdoor buiten hun eigen macht gedupeerd worden. Met name in het westen en in Brabant is dit bijna aan de orde van de dag, maar we moeten er rekening mee houden dat dit ook hier in Raalte (vaker) zal gaan gebeuren.

Voor wat betreft het vergoeden van de opruimkosten, hierover wordt vanuit verschillende kanten bij het rijk aangedrongen voor een vervolg of nieuwe regeling.
“Wij vinden dat ook het College van B&W Raalte zich hard moet maken bij het Rijk voor een regeling die 100% van de opruimkosten voor particuliere grondeigenaren vergoedt.” Aldus fractielid Jeroen Neimeijer. “Het kan toch niet zo zijn dat je als onschuldige grondeigenaar opgescheept zit met de troep van criminelen en dan ook nog de kosten voor het opruimen moet ophoesten”

Dit zijn de vragen die het CDA aan het college geeft gesteld:

1. Is er in de afgelopen 2 jaar in de IJssellandregio drugsafval gedumpt?

2. Zo ja, wat zijn hiervan de opruimkosten geweest, en hoeveel is hiervan vergoed vanuit de overheid?

3. Hoe is op dit moment de inzet van de toezichthouders hierop? is dit naar behoefte?

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.