Home / archiefcentraal / brett beleving

brett beleving

Anderhalf uur later zat ze in de wei. Door middel van ‘flight 24’ direct verbonden met de verkeerstoren. ‘Er is vertraging!’, schreeuwde ze me toe. Ik stak mijn duim op en legde de bosmaaier in de kapschuur. Het was sowieso veel te heet om lawaai te maken, al doe ik dat graag. Met de bladblazer, de tractor, de zitmaaier of de kettingzaag. Verbrandingsmotorherrie geeft me geluk. In het buitengebied wonen trouwens nog veel meer mannen met dezelfde hobby. Zij voegen er nog het lawaai van mestinjectoren, maïshakselaars, reuzemaaiers, vee- en voertransporten en silagewagens aan toe. Het Sallandse buitengebied is een stuk lawaaiiger dan de Amsterdamse binnenstad weet ik uit ervaring.

Maar vandaag had ik beloofd om stil te zijn, we moesten tenslotte wel het belevingstoestel kunnen horen. Afgezien van een pendelende balenklem dichtbij en een tractor aan de overkant van het kanaal werkte de rest van de buurt ook prima mee: het was zowaar redelijk stil. Wel hoorde ik allerlei vliegtuigen die vanuit de wei schreeuwend werden toegelicht: ‘Deze gaat van Berlijn naar Rio de Janeiro op 28.000 voet! Zie je die lage!? Die gaat van Doha naar Amsterdam op 13.000 voet!’

Ik wist het niet maar bijna alle vliegtuigen van de wereld vlogen over ons weiland. En toen de belevingsvlucht uiteindelijk toch kwam bleek die, enigszins teleurstellend, gewoon één van de vele.

brettcolumn@hotmail.com
www.brettsnap.nl

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.