bijeenkomst over woningbouwlocaties heino

De kopgroep en de gemeente Raalte heeft de inbreng van inwoners onderzocht. Dat betekent dat zij de voorgestelde locaties hebben beoordeeld op diverse aspecten zoals wet- en regelgeving, bestaande afspraken, landschapsaspecten of archeologie. Zij hebben een aantal locaties geselecteerd die geschikt zijn om verder te onderzoeken. Tijdens de bijeenkomst op 4 juli worden de verschillende afwegingen verder toegelicht. Ook wordt er meer informatie gegeven over het vervolgproces. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, de locatie is nog niet bekend. Het doel is uiteindelijk om in samenspraak met het dorp een advies voor de gemeenteraad te maken.

Om de komende tien jaar aan de woningvraag in Heino te kunnen voldoen, is behoefte aan nieuwe woningbouwlocaties. In eerste instantie gaat het om circa 60 woningen. De meest recente uitleglocatie, Kiezebos III, bevindt zich in een afrondende fase. Naast deze nieuwbouw zijn de afgelopen jaren inbreidingslocaties ontwikkeld, zoals het voormalig gemeentehuis, locatie van Dijk, Kitchencafé en de Mariaschool. Op een aantal van deze locaties is de bouw nog gaande. De te realiseren woningen zijn bedoeld voor diverse doelgroepen in de categorieën starters en middenklasse. Het kan gaan om woningen voor gezinnen maar ook voor één- en tweepersoonshuishoudens en levensloopbestendige woningen.

Bekijk de digitale kaart met locaties die veelvuldig door inwoners genoemd zijn. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.