beleef biologisch ga lekker naar de boer in salland

Lekker naar de Boer laat je kennis maken met bioboeren uit de buurt en maakt de lokale biologische landbouw zichtbaar en toegankelijk. Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven. Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder – of eigenlijk zo natuurlijk – is aan biologisch boeren.

In Salland doet melkveebedrijf, kaasmakerij en biologische boerderijwinkel Kleinlangevelsloo aan de Japiksweg 1 in Raalte mee. Iedereen is van harte welkom op zondag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Er is biologische markt waar van alles te proeven, te kijken en te kopen is. Verschillende lokale producten zijn aanwezig bijvoorbeeld Kari’s Crackers die gebakken worden in Laag Zuthem, Ton’s Houtovenbrood gebakken in Lettele, Chocolade van Marjoleine uit Raalte, wildbraad van Jager & Boer. Vragen over jagen? Vraag het jager Lisa. Bas en Jantien van Pluim Biologische Kip uit Lemele laten zien hoe je zelf makkelijk een hele kip kunt portioneren. Tamara van Tomattie uit Lemelerveld verkoopt tomatenplanten. Er is ijs van de Rosahoeve uit Raalte. Francine van Kruidenhuis De Vlo verkoopt prachtige planten. Karin’s Kruiden heeft weer zeep, zalf en siroop. Margreet uit Deventer verteld je alles over de olijfgaard in Cataloni”e en laat je proeven. Er is yoga in het bos door Angela en wildplukwandelingen over het erf. Boer Rob verzorgd rondleidingen op de boerderij. Masseuse Erna uit Heino is er. En natuurlijk Teun uit Olst. Hij laat je kennis maken met Spikkel het paard waarmee hij zijn Tuin van Teun hier op het land bewerkt. HalloBoer heeft een nieuwe app laat je daarmee kennismaken. Ook is er veel te zien en te beleven voor kinderen. Ze kunnen dicht bij de dieren komen en kennismaken met de boer. Met blote voeten staan in stro, hooi, gras, water en modder. Er is een springkussen, limonadekoe, schatgraven en schminken.

Fietsroutes naar de boer
Lekker fietsen door het platteland en onderweg je tas volladen met lekkers van de boerderij. Dat kan! Er zijn in Nederland meer dan 25 fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Kijk op staging2.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes voor een route die langs deze bedrijven gaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.