40 jaar fc middel van touwtrekken naar gezelligheidsvoetbal

Zoals uit de achternamen wel duidelijk wordt, zijn er nogal wat familiaire banden. Een aantal spelers van het eerste uur is inmiddels gestopt of overleden. Vaak werd dan binnen de familie gezocht naar een vervanger.

In de beginjaren had elk buurtdorp een touwtrekteam; de touwtrekkers uit Middel deden dan ook vaak mee met wedstrijden tijdens dorpsfeesten of in maneges. Benny herinnert zich nog goed dat de touwtrekkers uit Middel tijdens de kermis op de Boerhaar wonnen van team Den Nul, iets wat als voor onmogelijk werd gehouden omdat Den Nul met zijn toppers bijna onverslaanbaar was.

Na ongeveer vijftien jaar werd het roer omgegooid. Het touwtrekken boette in aan populariteit en de inwoners van Middel besloten te gaan voetballen. Dat gebeurt inmiddels één keer in de week op de dinsdagavond (19.30-20.45 uur) op ‘Sportcomplex de Ramaker’, op het erf van de twintig jaar geleden overleden Henk Ramaker. Hij heeft altijd gezegd dat het speelveld te allen tijde beschikbaar moet blijven voor de voetballers. De leden zorgen zelf voor het onderhoud van de mat.

Benny Slinkman geldt als de informele voorzitter die de grote lijnen binnen de club uitzet. Hij bepaalt de onderlinge teams. De andere spelers ‘klagen’ wel eens dat hij als hij met zijn team aan de verliezende hand is, een potje wat langer duurt.

Met uitzondering van de bouwvakvakantie wordt er elke week, weer of geen weer, gespeeld; regen, sneeuw of vorst, niets belet de heren daarin. De derde helft speelt zich bij mooi weer af in de open kapschuur, annex kleedkamer; mocht het wat te koud zijn dan ‘verhuist’ de club naar de keuken van Willemien Ramaker. FC Middel speelt af en toe ook tegen teams van buurtdorpen en in de winterperiode één keer per maand in de zaal.

Het draait allemaal om de gezelligheid. Die is zo belangrijk dat André Middelkamp, een van de betere spelers, toch maar afzag van een transfer. Elk jaar is er in een juni een barbecue. Eens per vijf jaar is er een teamweekend (met aanhang). Komend weekend viert de club haar 40-jarig bestaan samen met de vrouwen in Welsum, waar op de camping enkele huisjes zijn afgehuurd. En daar hoort natuurlijk ook weer een potje voetbal bij. Zondagmorgen om 9.00 uur is de aftrap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.