zondagse gedachte pinksteren

Het wordt nooit meer zoals het was, dat is duidelijk. Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor velen van ons valt het niet mee om het leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis of verlies. Je leven staat op z’n kop, alles is anders, maar tegelijkertijd moet je ook verder en gaat het leven door. Waar vindt je dan de kracht en moed?

Ze bleven samenkomen, de leerlingen, samen met de vrouwen staat er in Handelingen. Dat samenkomen, elkaar opzoeken is van groot belang in zo’n situatie. Voelen dat je er niet alleen voor staat, dat je verdriet kunt delen, dat je samen probeert verder te gaan. Gedeelde smart is halve smart, is niet voor niets het gezegde. Samen huilen, samen lachen kan zo goed doen. En terwijl ze dan zo samenzijn is er plotseling geraas als een hevige wind en vurige tongen. Geraakt door de Heilige Geest. Ze voelen dat Hij bij hen is, zijn kracht hen voortstuwt. Niet langer bij de pakken neerzitten, vol vuur en passie weer, niet langer moedeloos. Bezield door zijn Geest. Dit is wel een hele onstuimige ervaring, maar de kracht die je soms kunt voelen, de passie en bezieling die weg leek, maar je soms ineens weer terug vindt, die ervaring is herkenbaar. Weer kracht voelen, weer bezieling, weer geestdrift. Kracht vinden om door te gaan, weer zin vinden in het leven. Het zal ons niet altijd zo groots en krachtig overkomen, maar toch. De liefde en aandacht van mensen om ons heen, de nabijheid, het geduld, een luisterend oor, kunnen ons die kracht geven. De ervaring van Gods aanwezigheid, kracht voelen door het gebed, de stilte, in je hart.
We zijn net terug van een bedevaart naar Lourdes met cliënten en medewerkers/vrijwilligers van ZGR. Mensen die (veel) zorg nodig hebben.. Een onbeschrijfelijke week. Samen lachen, samen huilen, samen bidden, samen zingen, samen vieren en veel gezelligheid. En ieder van ons heeft daar kracht ervaren. In het samenzijn, in de ontmoeting met Maria en God. Bezield, met nieuwe passie en kracht zijn we teruggekomen. Pinksteren hebben we daar al mogen ervaren. Ik wens u allen die kracht en Geest toe.

Moni Klein Gunnewiek
Geestelijk verzorger ZGR

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.