Home / archiefcentraal / zingend nederlands leren in de bieb

zingend nederlands leren in de bieb

Het idee is eenvoudig, maar doeltreffend. Zet mensen van allerlei nationaliteiten bij elkaar, geef ze teksten van Nederlandse liedjes en zorg voor een voorzanger plus begeleiding. Via de taal in de liedjes leren nieuwkomers de betekenis en uitspraak van woorden en uitdrukkingen kennen. En: samen zingen verbroedert en brengt culturen dichter bij elkaar! ‘In Raalte werken we samen met een aantal lokale muzikanten en met Stichting Vluchtelingenwerk’, vertelt programmamedewerker Froukje Weber van de Bibliotheek Salland. ‘Zo bereiken we mensen die graag hun Nederlands willen oefenen. In de taalles bij Vluchtelingenwerk krijgen cliënten alvast de teksten, zodat ze de liedjes kunnen oefenen.’ Zing Nederlands met me! is gratis toegankelijk voor iedereen, ook als je gewoon Nederlands spreekt. Zie ook www.bibliotheeksalland.nl/zingnederlandsmetme

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.