zgr met clienten op reis naar lourdes

Ruim tien jaar geleden maakten medewerkers en bewoners van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes eenzelfde reis. “En iedere keer wanneer deze reis weer ter sprake kwam, begon het weer te kriebelen”, aldus Sandra Ruiter, één van de initiatiefnemers van de reis. Een nieuwe Lourdesreis was echter niet zo georganiseerd. “Onze cliënten hebben tegenwoordig steeds zwaardere zorgvragen, waardoor er bij zo’n reis veel meer komt kijken dan pakweg tien jaar geleden”, vertelt pastor Moni Klein Gunnewiek. Veel bewoners zijn bijvoorbeeld minder valide of hebben verzorging nodig, waardoor vervoer en verblijf ter plaatse een uitdaging zijn.

Toen een bewoonster van ZGR Brugstede eind 2016 aan Sandra vertelde dat zij heel graag nog eens naar Lourdes zou gaan was ze overstag. “Eén dag voor de kerstvakantie werd de Lourdescommissie in het leven geroepen.” Toen er vanuit de organisatie ook nog groen licht werd gegeven konden de voorbereidingen echt beginnen.
33 cliënten (de gemiddelde leeftijd ligt rond de tachtig) van vijf verschillende woonzorglocaties en de thuiszorgtak van ZGR zullen de aankomende zes dagen genieten van een gevarieerd programma onder begeleiding van hun eigen pastor. Dankzij verschillende inzamelacties en schenkingen kunnen deelnemers naast de verschillende religieuze vieringen ook nog genieten van een uitstapje naar de Pyreneeën. Dat maakt de reis extra bijzonder zegt Sandra: “sommige deelnemers hebben nog nooit gevlogen of zijn nog nooit buiten de landsgrenzen geweest.”

Zorgen hoeven de deelnemers zich niet te maken, aan alles is gedacht: fleecedekens, regencapes en broodjes voor onderweg zijn geregeld. Iedere deelnemer heeft daarnaast een eigen maatje toegewezen gekregen die ervoor zorgt dat het de cliënt tijdens de reis aan niets ontbreekt en die waar nodig helpt om de laatste spullen in te pakken. “Deelnemers worden tijdens de gehele reis verzorgd en ondersteund door een voor hen vertrouwde medewerker. Dat schept een speciale band die altijd blijft bestaan.”
Benieuwd hoe de reis zal verlopen? Volg dan de blog van op de website van ZGR (staging2.zgr.nl).

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.