zelfregiecentrum voor ggz clienten gaat open

Begin 2017 woonden enkele RIBW-cliënten de vergadering van SP Raalte bij om hun situatie in het ontmoetingshuis voor Midden Raalte, DeBuut te bespreken. Ondanks alle goede bedoelingen kan deze doelgroep zich niet voldoende ontwikkelen in DeBuut. Graag willen ze erkenning hiervoor en dromen ze over een ontmoetingscentrum in Raalte voor GGZ-cliënten. Ze hebben een duidelijke visie op wat ze nodig hebben: Een open centrum voor GGZ ervaringsdeskundigen, ervaringswerkers, buurtbewoners en vrijwilligers. Een centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten.

Een voorwaarde om zoiets te kunnen realiseren is dat het initiatief uit de doelgroep zelf moet komen. Dat bleek geen probleem. De GGZ-cliënten en ex-cliënten hebben samen met enkele SP-leden de touwtjes in de handen genomen. Toenmalig SP-fractievoorzitter Anke Hoeneveld deed veldonderzoek om de situatie te verkennen. SP-bestuurslid Joke Kleijn bleef met GGZ-cliënten en ex-cliënten in contact en bracht hun visie op een nieuwe ontmoetingsplek in kaart.

Uit het onderzoek van Anke en de informatie van Joke bleek dat de GGZ-cliënten inderdaad in DeBuut onvoldoende ruimte krijgen om elkaar te ontmoeten. Na wat overleg ging Harry van Kampen, toenmalig raadslid voor de SP Raalte, de onderhandelingen aan met wethouder Gosse Hiemstra en zijn ambtelijke ondersteuning.

Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen gaat op 4 juni aan Kerkstraat 13 het Zelfregiecentrum Raalte open, onder coördinatie van Vriendendiensten en RIBW GO. Een centrum waar je gewoon jezelf mag zijn. Het centrum dat ontstaan is door dromen niet los te laten, maar ze te verwezenlijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.