workshop eten uit de vrije natuur bij natuurlijk huus

“We kopen ons eten  in de winkel terwijl je het heel vaak gewoon gratis en voor niets uit de natuurlijk kunt halen. In dat laatste geval weet je zeker dat er geen fabrikant tussen zit die het eten op allerlei manieren heeft bewerkt”,  zegt Agnes Heethaar van het Natuurlijk Huus.

Louise Treur leidt de workshop, waarin je niet alleen kennis op doet over eetbare planten. Je gaat ze ook zoeken en er tenslotte gerechten van maken. 

Tijdens een workshop laat Louise Treur zien én proeven wat er zoal groeit en bloeit in je eigen omgeving, in dit geval in de omgeving van ’t Natuurlijk Huus. Je wandelt langs bermen, de waterkant en door bos om te zien wat er aan eetbare wilde planten te vinden is. Daarna ga je voor de lunch samen een aantal gerechten maken van planten die je tijdens de workshop hebt gevonden.

“Wij zijn het niet meer gewend om als jagers/verzamelaars rond te trekken. Bijna alle kennis van wat de natuur ons te bieden heeft is verdwenen. In plaats daarvan vertrouwen we op de supermarkten en denken dat alles wat we kopen gezond is voor ons. Maar is dat wel zo verstandig?”, aldus Louise Treur.

“Steeds meer mensen krijgen lichamelijke klachten en één op de drie mensen krijgt zelfs kanker. Voeding is daarin een belangrijke factor. Ons eten wordt volgestopt met supplementen en E-nummers om smaak en kleur te verbeteren of om de houdbaarheid te verlengen. De spruitjes en de witlof smaken niet meer bitter. Dit is eruit gekweekt. Maar deze bitterstoffen zijn juist heel goed voor ons. Ze verhogen de weerstand en helpen kanker en andere ziektes tegen te gaan.”

Het kan anders. Witlof is eigenlijk cichorei. Dit mooie (on)kruid met zijn prachtige bloemen groeit gewoon in de bermen. Rucola groeit tussen de straatstenen, de wilde wortel en pastinaak vind u bij u om de hoek. Gewoon gratis. En nog gezond ook.

Agenda
Workshop Eten uit de Natuur
Zaterdag 26 mei van 10 tot 14.00 uur
Kosten: € 25,00 (lunch inbegrepen)

Opgeven kan via info@hetnatuurlijkhuus.nl. Het Natuurlijk Huus staat aan de Hogebroeksweg 25 in Raalte. Meer informatie is te vinden op staging2.hetnatuurlijkhuus.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.