wijhe klaar voor de jubileumeditie diekdaegen

Donderdag 30 augustus
De aftrap van de Diekdaegen vindt plaats op donderdagavond met de gratis DiekdaegenBarbeque. In verband met het 25-jarige jubileum en dankzij de medewerking Salland Catering kan de oganisatie de Wijhenaren trakteren door de BBQ gratis aan te bieden. De drankjes zijn wel voor eigen rekening. Lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op een mooie locatie in een ontspannen sfeer. Het belooft een goed begin te worden van de Diekdaegen.

Vrijdag 1 september
Om 14.30 uur een gezellige seniorenmiddag in het Weijtendaal. Om 15.00 is de officiële opening, gevolgd door de openstelling van de expositie ‘Geschiedenis van de kermis in Wijhe’ in het Wijhes Museum. Vanaf 14.00 volgt de Leef Zeskamp voor de junioren, wat om 18.00 uur gevolgd wordt door een zeskamp, speciaal voor bedrijven- en prominententeams. Tussendoor, vanaf 16.00 uur, is er speciaal voor de kleintjes het Roy Seine Kinderprogramma.

De vrijdagavond staat net zoals voorgaande jaren in het teken van de wat hardere muziekstijlen. De avond wordt geopend met een bekende DJ, maar dit wordt later bekend gemaakt. De tent is open om 21.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Een Passé Partout voor vrijdag en zaterdag voor 10 euro. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar.

Zaterdag 1 september
De zaterdag begint om 08.00 uur met de Rommelmarkt XXL, een jaarlijks steeds weer groter wordende rommelmarkt in de straten van het centrum van Wijhe. Dit jaar wordt de markt aangevuld met een Brocante markt en een Standwerkers Concours. Muziek zal zeker niet ontbreken en velen zullen de gezellige terrassen in het centrum weer weten te vinden. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website.

In het park Wijhezicht wordt de 14e Keltisch festival Wijhe gehouden. Vanaf 10.00 uur een Keltische/Streekmarkt met diverse standhouders en demonstraties, waaronder een Ierse dansdemonstratie. Kinderen kunnen zich vermaken in de Kids corner met het bakken van broodjes, schminken en nog veel meer. Er is ook veel internationale muziek. Vanaf 12.00 uur wordt er weer gestreden om de titel Celtic Strongest Men. De deelnemers strijden, net als vorig jaar, in twee verschillende gewichtsklassen.  De zaterdagavond wordt een echt bierfest, waarbij de tent wordt omgebouwd tot een heuse Bierfest-tempel. Aanvang is om 21.00 uur en de entree bedraagt 8 euro. Een Passé Partout voor vrijdag en zaterdag kost 10 euro. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar.

Zondag 2 september
Om 10.00 uur de inmiddels traditionele Oecumenische Kerkdienst en om 11.30 uur begint het Frühshoppen in de feesttent. Rond 10.45 uur maken meer dan 200 deelnemers zich klaar voor de klassieke bromfietsentoertocht. De voertuigen worden na terugkomst geshowd op het feestterrein.

De afgelopen twee jaar vond met veel succes het kleinschalige food- en loungefestival Smaek in ’t Park plaats. Ook dit jaar zal het festival niet ontbreken tijdens de Wiejese Diekdaegen. Het park Wijhezicht staat van 13.00 tot 20.00 uur in het teken van smaak en vermaak. Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het Straatfestival Wijhe. Een attractief en gevarieerd totaalprogramma, dat ook dit jaar weer vele duizenden bezoekers naar Wijhe zal trekken.

Vanaf 14.30 uur is het grootse en gezelligste terras van Wijhe voor de feesttent geopend met ‘Muziek bie de tent’. Vanaf 19:00 worden de 25e Diekdaegen afgesloten met een knallende feestavond met diverse artiesten en DJ Sander. De entree is gratis. Vanzelfsprekend staat van vrijdag tot en met zondag de Wijhese kermis op het Marktplein. Kijk voor meer informatie op staging2.diekdaegen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.