wij land festival nu in de lente

Voor het eerst vindt het festival plaats in de lente. De bezoekers kunnen tussen 15.00 en 18.00 uur volop genieten van een groot aantal doe-activiteiten verspreid over een aantal straten in de dorpskern. Voor de muziekliefhebbers is er het kratjespodium ‘te hooi en te gras’ in het weiland aan de Bonekampweg.

Nieuw onderdeel naast de bestaande activiteiten is een garage-sale. Op verschillende plekken in het dorp zullen inwoners hun garage open stellen voor de verkoop van tweedehandsspullen. De organisatie van het culturele mini-festival, een uitvloeisel destijds van het Dorps Ontwikkelingsplan Wesepe (DOP), is druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Dit keer is het festival voor het eerst in de maand juni. De voorgaande drie edities vonden plaats in september. Met de verschuiving naar de lente hopen de organisatoren het bezoekersaantal op te krikken.

Divers aanbod
Het aanbod is divers. Liefhebbers van schilder- en tekenkunst kunnen zaterdagmiddag genieten van het schildersfeest in de kunstkazerne van Margriet Stegink aan de Scholtensweg. Belangstellenden mogen geheel vrijblijvend een schilderij maken. De keuze van het onderwerp is vrij.

Bezoekers van de oprit van de familie Zadelhof aan de Scholtensweg kunnen bij de workshop ‘Vint Iets’ servies beschilderen met leuke teksten en afbeeldingen of bordjes versieren en afbakken voor gebruik. Daarnaast is er ook een workshop macramé, waarbij de bezoekers kennismaken met verschillende knooptechnieken. Bij de workshop zeefdruk kan men textiel bewerken. Aangeraden wordt om eigen stuk textiel mee te nemen.

Djemworkshop
In de tuinen van Maarten en Toos aan de Scholtensweg kan men tijdens de djemworkshop kennismaken met deze West-Afrikaanse trommels. Een muzikale achtergrond is niet nodig om samen een ritmisch stuk te spelen. De workshop wordt verzorgd door Martin en Annebeth. Ook straatartiest Peter Simpson is weer van de partij met zijn handlezingen. Leden van plattelandsvereniging Labor zullen tijdens het festival voortdurend films van Wesepe vertonen in de tent.

Groots is het muziekspektakel op het kratjespodium in een weiland aan de Bonekampweg. Van 15.00 tot 00.00 uur zullen maar liefst dertien muziekformaties optreden. De verscheidenheid en variatie in de muziek is groot. Het spits wordt afgebeten door de leden van de Weseper Harmonie. De afsluiting van het jaarlijkse eendaagse festival wordt verzorgd door de in de Sallandse zandgrond gewortelde rockband New River Coalfield. De toegang tot het festival is gratis. Wel wordt hier en daar een vrije gift gevraagd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.