werken van joke plomp op expositie in holstohus

Al heel wat jaren verzorgt Joke schildercursussen in België, Frankrijk, en de laatste jaren met name in Nederland: in Eemster, vlakbij Dwingeloo, en bij het kunstcentrum Expoor in Ulrum (Groningen) en op aanvraag in eigen atelier.

Gedurende achttien jaar was Joke Plomp vaste redactionele medewerker van het kunstschildersvakblad en -tijdschrift Palet en Tekenstift. Voor dit tijdschrift heeft Joke meer dan 100 artikelen verzorgd onder de naam AI Doende. Zo werd haar kunstopvatting en wijze van werken in ruime kring bekend bij beroeps- en amateurschilders in Nederland, België en in Duitsland.

Joke is lid van de van de oude gerenommeerde kunstenaarsvereniging St. Lucas in Amsterdam en van de kunstenaarsvereniging Het Palet in Zwolle.

Joke werkt hoofdzakelijk met aquarel, pastel, oliepastel en acryl, met een voorliefde voor aquarel. Als het gaat om het kiezen van onderwerpen heeft Joke Plomp een voorkeur voor het schilderen van portretten. Portretten van mensen, portretten van kinderen, groepsportretten, maar ook voor stads- en dorpsgezichten welke in zekere zin als portretten van cultuur gezien kunnen worden.

Wellicht vanwege het gewoond hebben in Staphorst en haar belangstelling voor mensen en hun cultuur is Joke misschien wel de enige professionele schilderes van zo ongeveer de laatste levende klederdrachtcultuur die ons land nog heeft: Staphorst. Al vanaf 1989 heeft Joke regelmatig exposities in galerieën en musea in heel Nederland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.