vriendenerf en aardehuis zetten voordeur open

Bij het woonproject Vriendenerf zijn er rondleidingen om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30. In het Deelhuis, Ringmus 50, is een doorlopende korte videopresentatie over de ontstaansgeschiedenis van Vriendenerf. Daar hoort u wat wonen in deze woongemeenschap zoal inhoudt en hoe men er deel van kan uitmaken. U kunt hier vragen stellen en meedoen met de rondleiding.

Binnen het Vriendenerf heeft elk huishouden een eigen woning. Daarnaast zijn er gedeelde ruimtes en tuinen. Er wordt veel samen gedaan. Zo wordt er regelmatig samen gegeten, ’s morgens koffie gedronken en op elke maandagmiddag wordt er geklust in de tuin en rondom het huis. Bewoners waarderen vooral het hechte contact en geven aan dat deze woonvorm de saamhorigheid met je directe omgeving stimuleert. Daardoor houd je beter rekening met anderen en neem je waar nodig je verantwoordelijkheid.

Aardehuis
Vereniging Aardehuis doet ook mee aan deze landelijke open huizen-dag. Speciaal voor alle Olsternaren organiseert men een open dag in juni. Maar wie niet kan wachten, is ook op 19 mei welkom voor een rondleiding over het hele terrein van de Aardehuizen op de tijdstippen 13:30, 14:30 en 15:30. Tussendoor kunt u ook met een plattegrondje in de hand zelf uw weg zoeken naar de woningen die op 19 mei hun deuren hebben geopend. In het Middenhuis, Rietgors 22, is er koffie, thee en lekkere hapjes te krijgen. Daarnaast presenteren enkele Aardehuis-bewoners hun eigen kunnen en/of producten.

De Aardehuizen zijn 23 volledig zelfvoorzienende eco-woningen en een gemeenschappelijk gebouw. Het gebouw is door de bewoners samen met bijna 2000 vrijwilligers zelf gebouwd in de periode 2012-2015. De Aardehuizers hebben ieder hun eigen woning (twintig koopwoningen en drie voor sociale huur), maar delen het onderhoud van de buitenschil en het openbare terrein. Maandelijks wordt er samen gegeten en geklust.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.