Home / archiefcentraal / vluchtelingen leren zingend nederlands in raalte

vluchtelingen leren zingend nederlands in raalte

“Het idee is eenvoudig, maar doeltreffend”, laat de bibliotheek weten. “Zet mensen van allerlei nationaliteiten bij elkaar, geef ze teksten van Nederlandse liedjes en zorg voor een voorzanger plus begeleiding. Via de taal in de liedjes leren nieuwkomers de betekenis en uitspraak van woorden en uitdrukkingen kennen. Bovendien, samen zingen verbroedert en brengt culturen dichter bij elkaar.”

In Raalte werkt de bibliotheek samen met een aantal lokale muzikanten en met Stichting Vluchtelingenwerk. In de taalles bij Vluchtelingenwerk krijgen cliënten alvast de teksten, zodat ze de liedjes kunnen oefenen. ‘Zing Nederlands met me!’ is gratis toegankelijk voor iedereen, ook wie gewoon Nederlands spreekt. Zie ook www.bibliotheeksalland.nl/zingnederlandsmetme.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.