video victor droste duidelijk niet in nederland

Zie ook het artikel van RTV Oost.

Op de website GeenStijl verscheen gisterochtend het verhaal dat de jihadstrijder uit Heeten in Den Haag gesignaleerd zou zijn. Hij zou bij de As Soennah-moskee gezien zijn.

Gistermiddag liet Droste al aan RTV Oost weten dat het “een grote leugen” is. “Misschien is het een bekeerling die op mij lijkt”, probeerde hij te verklaren. Als bewijs stuurde Droste dinsdagochtend deze video, waarin hij beweert in Syrië te zijn:

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/uRCaSbTmYfU”]

In de video staat Droste tussen heuvels en olijfbomen, wat in ieder geval lijkt aan te tonen dat hij niet in Nederland is. Droste vertrok in 2013 naar Syrië. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van lidmaatschap van een terroristische organisatie en deelname aan de gewapende strijd.

Eind januari stond de rechtszaak tegen de 30-jarige jihadist op de rol. De Heetenaar verscheen niet op zitting. Het Openbaar Ministerie gaf aan, ondanks zijn afwezigheid, zo snel mogelijk tot inhoudelijke behandeling van de strafzaak over te willen gaan. Dat gebeurt in juli.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.