tsjechische luchtacrobaat tijdens ijsseltheaterfietstocht

“Dit stuk vertelt het verhaal van een oude vrouw en haar herinneringen. Het thema is ook weer actueel geworden: wat zijn de gevolgen als je ouder wordt en dan vooral voor vrouwen. Verwacht van mij geen bijzondere stunts, ik wil het verhaal vertellen met een grote liefde voor kleine details.” Korb maakt luchtacrobatiek gecombineerd met hedendaags theater, waarbij de dans het verhaal en de luchtacrobatiek de taal is. “En als iedereen dan weer weg is, hoop ik dat ik ze aan het denken heb gezet!”

Korb woont tegenwoordig in Berlijn, waar zij ook diverse studies volgde. Naast het werken bij verschillende gezelschappen en andere kunstenaars, is zij vooral solo actief. “Vrouwen zijn een terugkerend onderwerp in mijn producties”, zo vertelt Korb.”Daarvoor doe ik ook onderzoek naar de rol van vrouwen binnen de acrobatiek en in het circus. Mijn subjectieve visie op de wereld als een vrouw en mijn feministische achtergrond hebben een blijvende invloed op de inhoud van mijn producties.”

Het is niet de eerste keer dat deze luchtacrobate in Salland optreedt. Het is wel de eerste keer dat zij een voorstelling geeft tijdens deze bijzondere fietstocht. Korb: “Het is een bijzondere combinatie van cultuur, natuur en fietsen. Ik ben heel benieuwd naar hoe dat eruit ziet. En kijk er naar uit om dit mee te beleven.”

Zie voor meer informatie over de IJsseltheaterfietstocht staging2.theaterlangsdeijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.