tip van energieloket salland sluit de afvoerpijp als de kachel uit is

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Zorg bij een kachel voor genoeg aanvoer van verse lucht, anders krijg je zuurstofgebrek. En zorg voor een goede afvoer, anders krijg je CO2-teveel. Juist die afvoer zorgt voor trek. En als die een keer op gang is, gaat dat vrolijk verder, ook als de kachel uitgaat. Al je warmte vervliegt dan snel naar buiten. Dus is het zaak de afvoer tijdig te sluiten. Let wel: doe de kachelpijp niet te vroeg dicht, want als er nog afgevoerd moet worden, wil je dat niet in huis hebben!

Een kachel is overigens voor snelle warmte. Maar ook voor heel lokale warmte. Je kent dat wel: het gezicht, koude rug. Een stralingskachel is dan stukken beter. Die heb je niet voor het stookplezier alleen, maar omdat de massa van de kachel zelf opwarmt, heb je er daarna ook nog uren lekkere stralingswarmte van. Die straling gaat door de hele ruimte en de warmte komt dus van alle kanten. Met een goede leem- of speksteenkachel kun je 24 uur plezier hebben van en uurtje stoken per dag!

Nog mooier: de kachel aansluiten op en boiler. Voor de warmte je huis uit gaat, warmt hij eerst boilerwater op dat je weer voor vloer-, wand- of radiatorverwarming kunt gebruiken. En die boiler kun je dan ook weer koppelen aan een zonnecollector en/of warmtepomp.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.