tip van energieloket salland een boiler om warm water op voorraad te hebben

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als je een buffer warm water hebt, geef je de techniek alle tijd dat water op temperatuur te krijgen. Stel, je hebt een buffer van 150 liter. Als je in bad gaat, raakt die half leeg. (Je bent dik 100 liter kwijt, maar je boilerwater is 60 graden, dus een groot deel wordt koud bij gemengd!) De boiler heeft daarna alle tijd nieuw koud water naar 60 graden te krijgen. Omdat dat traag kan, kan dat goedkoop.

#hoedan
Je kunt je boiler op meerdere technieken aansluiten. Een warmtepomp (in de grond of op de buitenmuur), een zonnecollector (geen zonnepaneel), en/of een houtkachel kunnen je voor weinig onkosten warm water leveren.

Dat warme water gebruik je niet alleen voor bad, maar ook voor verwarming. En als je er even naar zoekt: er zijn ook (vaat-)wasmachines die warm water vragen. Dan tap je 60 graden de wasmachine in en dan begint ie pas te draaien als het water is afgekoeld tot 40!
 
Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Via deze en deze link kun je achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.