themamiddag over hildegard van bingen

De bijeenkomst wordt gehouden van 14.00 – 16.00 uur, (inloop van vanaf 13.45 uur) in de Mariakapel in de tuin van de familie Schoot Uiterkamp, Almeloseweg 11a in Haarle.

Hildegard van Bingen was mystica, kruidkundige, schrijfster, componist, zieneres en kerklerares; een intelligente vrouw die haar tijd op meerdere terreinen ver vooruit was. Ze kan worden beschouwd als één van de grondleggers van de kruidenleer en hield zich ook bezig met de genezende kracht van stenen. De kloosterlinge liet afbeeldingen maken van de visioenen die ze had. Ze componeerde muziek, waarbij ze werd geleid door Gods hand.
Tijdens de bijeenkomst worden meerdere aspecten uit het leven van Hildegard van Bingen besproken. Er is ruimte voor stilte en bezinning. Ook kunt u luisteren naar muziek waarin de schoonheid van de Schepping en de Lof op God wordt bezongen.

Aanmelden kan via spiritualiteitscafe@gmail.com. Voor vragen kunt u hier ook terecht. De toegang bedraagt € 7,50 (inclusief koffie/thee).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.