rohda old stars gaan voor de salland cup

Wim Grondhuis, secretaris van de nu ongeveer 25 leden tellende Old Stars, is blij met de grote opkomst en somt de deelnemers snel op. Go Ahead Eagles Old Stars, Heracles Almelo Old Stars, PEC Zwolle, SV Hellendoorn, RSC JVV IJsselmuiden, Borne Fit, Old Stars Twenterand, aangevuld met drie Rohda-teams, komen vrijdag naar Raalte waar ’s morgens om 10.00 uur het eerste fluitsignaal klinkt. De vroegere Salland Cup was in de jaren 70 en 80 een befaamd toernooi voor geselecteerde jeugdelftallen. Sommige Old Stars van nu kunnen op 25 mei dus herinneringen ophalen aan de tijd dat ze zelf meededen aan dit toernooi. 

Veel van de deelnemende teams kennen elkaar inmiddels van andere toernooien walking football, waar de rood-gelen, ondanks hun korte ervaring, goede resultaten boekten. “Alleen jammer dat er nu nog geen andere teams uit Salland zelf meedoen”, zo zegt Grondhuis die samen met Chris van der Woude en Harrie Meijer de zaken organisatorisch regelt. Vanuit Wesepe was belangstelling getoond, maar dat ging op het laatste moment niet door. Toch heeft Grondhuis er alle vertrouwen in dat ook in de Sallandse dorpen walking football zal doorbreken. “Samen met PEC Zwolle hebben we een clinic gegeven in Wijhe en daarvoor was serieuze belangstelling.”

Sjaak Swart
Twee weken geleden kreeg het WK walking football in het Engelse Bristol veel publiciteit. Oranje met onder meer de oud-internationals Sjaak Swart, Kees Kist, Dick Schoenaker en Wim Rijsbergen, werd derde achter de veel fysieker spelende Engelsen en Schotten. Vooral Sjaak Swart liet zijn onvrede duidelijk horen bij de scheidsrechters en kreeg zelfs een gele kaart voor commentaar leveren. Grondhuis, zelf een echte Ajax-fan was er niet echt blij mee.

“Nu lijkt het net alsof Sjaak ging mopperen omdat ze verloren. In principe zijn de regels voor walking football overal hetzelfde, alleen het niveau van de scheidsrechters is nog wat achtergebleven. Ze hebben gewoon te weinig ervaring omdat het allemaal nog zo nieuw is, zeker hier in Oost-Nederland. Het voordeel is dan wel weer dat walking football veel publiciteit kreeg dankzij Swart. Drie spelers van Rohda hebben trouwens meegedaan aan de selectiewedstrijden voort dit Oranjeteam maar die vielen uiteindelijk buiten de selectie met deze oud-profs, aangevuld met andere 65-plussers die allemaal vroeger op hoog niveau hebben gespeeld.”

‘Zeg het maar’
“Ook hier bij Rohda is soms best discussie als we vrijdagmorgen half tien een vast oefenpartijtje spelen”, vertelt Grondhuis. “Wat is wandelen, wanneer is het snel wandelen of rennen, zeg het maar. En spelers die bij de bal willen vergeten soms dat fysiek contact niet mag. Dat wordt dan ook wel even gezegd tegen elkaar. Toch is de sfeer hier uitstekend. We delen bewust de teams ook niet in met goede en minder goede voetballers apart, maar juist alles door elkaar.”

Belangstellenden, vooral oud- en oudere voetballers die dit wat lijkt, zijn vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op Tijenraan bij het eerste walking football toernooi om de Salland Cup.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.