Home / archiefcentraal / raalter college wil spoorwegovergang bij sportlaan dicht

raalter college wil spoorwegovergang bij sportlaan dicht

ProRail heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van deze woning (Zwolsestraat 78) over de aankoop van hun pand en wil het na aankoop slopen. Dat betekent dat de overweg geen functie meer heeft. De overgang is berucht. Bestuurders worden niet gewaarschuwd voor een naderende trein. Op 17 april vond er nog een ongeval plaats bij de overgang. De bestuurder van een auto met aanhanger zag een naderende trein pas op het laatste moment. Door nog net achteruit te corrigeren, bleef de schade beperkt. Niemand raakte gewond.

ProRail is van plan om alle resterende (circa honderd) onbewaakte openbare overwegen aan te pakken of op te heffen. De uitvoeringskosten van de sluiting van de overgang bij de Sportlaan zullen voor rekening komen van ProRail. De raad beslist op 31 mei.

Lees ook

Olsterveer weer in de vaart

OLST – Het Olsterveer is sinds vanochtend weer in de vaart. Het waterpeil van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.