plannen voor groot zonnepark in buitengebied raalte

Dat meldt RTV Oost.

Concrete plannen zijn er echter nog niet. De gemeente Raalte werkt op dit moment aan een beleid met betrekking tot de ontwikkeling van groene energie. “Hiervoor zal – wat ons betreft – ook gekeken moeten worden naar de mogelijkheden van zonneparken in de gemeente”, schrijft SPG.

De komst van het zonnepark zou onderdeel uitmaken van de nieuwe Omgevingswet, waarbij de gemeente Raalte als doelstelling heeft om in 2050 energieneutraal te zijn. “Maar zover is het nog lang niet”, zegt Richard Stouthart van SPG.

Brief verkeerd geïnterpreteerd
Aanstaande woensdag organiseert SPG een informatieavond. Buurtbewoners waren niet blij toen de brief op de deurmat viel. Zij zitten niet op zo’n grootschalig zonnepark te wachten. Een van die bewoners laat aan RTV Oost weten: “Het hoeft echt niet voor mij. En heel veel buren zijn er ook niet blij mee.”

Volgens SPG is de brief en de bijbehorende uitnodiging voor een informatiebijeenkomst door de bewoners verkeerd geïnterpreteerd. “We willen juist met de gemeente en bewoners om tafel om onze ideeën te bespreken, om samen te kijken naar wat er mogelijk is.” Bewoners hoeven wat hem betreft dan ook niet direct ten strijde te trekken: “Er is nog helemaal geen concreet plan.”

Stuk grond gevonden
Volgens bronnen aan RTV Oost is al duidelijk waar het park zou moeten komen te liggen: aan de Stobbenbroekerweg. Dat lijkt onderstreept te worden door de brief van SPG, waarin het bedrijf schrijft dat het een ‘potentieel stuk grond op het oog heeft’.

Maar Stouthart benadrukt daarbij opnieuw dat het om een idee gaat. “Er is helemaal niets zeker, want er is nog niets door de gemeente vastgesteld.” En de geruchten over de grootte van het park, dat zo’n 33 hectare zou beslaan, zijn volgens hem op niets gebaseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.