pensionado hittegolf

Ik ben heel tevreden met het zeeklimaat, gewoon 20 graden, af en toe een bui, een beetje wind hier en daar. Je kan op die temperatuur zonder problemen een activiteit ondernemen. Je lichaam is aan 20 graden gewend en voor regen of wind ben ik niet bang. Maar ja…..onder invloed van allerlei oorzaken verandert het klimaat. Krijgen we hier een tropisch klimaat? Extreme weersveranderingen komen naar ons toe. Hoosbuien, harde wind en…..hitte.

Die alles verzengende hitte, waar ik niet blij van word. Het lijkt wel of ik de enige ben, die daar niet tegen kan. De ventilator staat overal aan, de gordijnen blijven zo lang mogelijk dicht, een koude douche is heerlijk en het is veel te warm op de slaapkamer, zodat je nachtrust onrustig wordt.

Maar het ergste van alles is, dat mijn humeur daalt naar nul. Chagrijn troef. Kortaffe reacties. Zwetende oksels. Straaltjes, die van de rug lopen. Opgezette benen. Zo weinig mogelijk kleding aan, zodat alle rollen te bewonderen zijn. Blote armen, zodat de kipfiletjes zichtbaar zijn. Drinken….drinken….drinken…..de kraan maakt overuren.

Maar… ik mag niet klagen van de anderen. Het gekke is, als ik klaag, dat veel mensen het eigenlijk wel met mij eens zijn. Ze vinden het ook veel te warm… maar niet klagen hoor!

Ik…..ik blijf klagen, eens kijken of ik dit taboe kan doorbreken.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.