pensionado even in truckersland

Op het terras zaten allerlei groepen te eten, maar binnen zag het er heel anders uit. Aan kleine tafels, zaten de eenlingen. Mannen en vrouwen, die net uit de vrachtwagen gestapt waren en alleen aan een tafel hun eten opaten. De recensies op internet waren lovend. Engels truckers, die nog nooit zo lekker gegeten hadden. Meer eten, dan ze op konden plus vrij parkeren en ook nog de beste douches, die je maar kon bedenken. De bedienden waren aardig en behulpzaam, las ik. Het kon niet beter. De openingstijden waren ook verrassend ruim. Van 7.00 uur ’s morgens tot middernacht kon je er terecht voor ontbijt, lunch of diner. Een paradijsje bij het wegennet.

We bekeken de menukaart en hadden enkel truckfood verwacht. Behalve een Truckersnack en een Cowboysnack zagen we vooral gehaktballen, schnitzels en biefstukken voorbij komen. XS gerechten voor de kleine maag of XL gerechten zoals een duoburger of big balls ( drie gehaktballen met patat). Keus genoeg. Er was overal aan gedacht, er stonden zelfs hondenmenu’s op de kaart. Wat te denken van Idefix ( frikandel in stukjes met hondenbrokjes of Lassie’s meal (een hypoallergene vleesmaaltijd) of een Snoopy (een bal gehakt in stukjes met hondenbrokjes) Het was gewoon jammer, dat we geen hond meegenomen hadden..

Toen we goedgevuld het terras verlieten, kwamen we nog even langs de truckersshop. XXXL T-shirts lagen naast de shampoo en deodorant. Een paracetamolletje keek naar een telefoonoplader. Een weekendtas stond te pronken bij een nieuw koffiezetapparaat. Wat lijkt het me mooi om als trucker te leven. Tja, ik heb niet de juiste papieren om een vrachtwagen te besturen, maar anders……….begon ik als pensionado aan mijn tweede leven als truckster.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.