oranjefeesten eikelhof terug naar bevrijdingsweg

De crossloop op zaterdag is vervangen door een mountainbikewedstrijd; voor de zeskamp op zondag is een wedstrijd crosskarting in de plaats gekomen en ook niet geheel onbelangrijk: het feest verhuist weer terug naar de Bevrijdingsweg.

“De deelnemersaantallen aan de jaarlijkse crossloop liepen terug”, vertelt Raymond over de beslissing om de crossloop te schrappen. “Dat had ook te maken met de jaarlijkse Raalte Run, de vrijdagavond ervoor. Crosslopers gaan niet in zo’n korte tijd twee keer meedoen aan een wedstrijd. Het is jammer, maar het is niet anders. Aangezien we hier een prachtige bosrijke omgeving hebben, leek het ons leuk om er een mountainbikewedstrijd voor in de plaats te houden. In de commissie die het zaterdagprogramma verzorgt, zitten meerdere mountainbikers, die ook lid zijn van een club. Met hun ervaring hebben ze een mooie route uitgezet.” De zeskamp op zondagmiddag was ook aan vervanging toe. De Oranjefeesten Eikelhof hebben gekozen voor gemotoriseerd vermaak. Een crosskartwedstrijd op het terrein. De organisatie huurt zelf een aantal speciale karts, geschikt voor het grasland, en iedereen kan meedoen aan de race (inschrijving via site of Facebook, zie onder). Daarbij zullen hoge snelheden worden bereikt. “De karts beschikken namelijk over 600cc motoren”, stelt Raymond. “Het wordt grof geweld!” In de pauzes mogen de toeschouwers een proefritje wagen, waarbij de snelheid van de karts voor kinderen zal worden begrensd.
De Oranjefeesten Eikelhof keren dit jaar bovendien weer terug naar hun oude locatie aan de Bevrijdingsweg. De afgelopen jaren maakte het feest gebruik van een terrein van de familie Lobbert, maar die gaat verhuizen. “We hebben gepraat met eigenaar Bertus Schreur, de eigenaar van de locatie waar we eerder zaten, en het voelde als vanouds.”

The Rousers
Met zijn 25 jaar is Raymond nog jong. “Maar onze vorige voorzitter, Lotte Lobbert, van haar familie was ook het vorige terrein, gaat vertrekken uit de Eikelhof. Dus was de vraag wie het stokje van haar wilde overnemen. Ik zit al sinds 2013 in het bestuur en besloot om die taak op me te nemen. Ik woon in Deventer, maar ben opgegroeid op de Eikelhof. Mijn ouders wonen er ook nog steeds. En elke keer dat ik weer terug ga, voelt het als thuiskomen.”
Het programma van de Oranjefeesten Eikelhof begint op vrijdag 11 mei om 19.30 uur met een demonstratie van de vier jazzdancegroepen uit Wesepe. Om 21.00 uur start de pubquiz. Groepen kunnen zich hiervoor aanmelden via de site (zie onderaan). Deelname is gratis.
Zaterdagmiddag om 14.00 uur gaat het programma verder met de mountainbikerace. De rijders wacht een parcours van circa 30 km (vijf rondjes van 6 km) in de omgeving van de Eikelhof, Diepenveen, Schalkhaar en Wesepe. Een half uur later, om 14.30 uur, start de Beestenboel Kindermiddag. Voor de kinderen is er een ‘boerderijtje’ ingericht met geiten, konijnen en ander (klein)vee. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer in de tent. Uiteraard zijn de kermisattracties ook geopend. Om 21.00 uur begint een feestavond met medewerking van The Rousers en DJ (Total) Tommy. The Rousers is een allround top 40-band uit Bathmen en omgeving. Alle denkbare muziekstijlen komen in een medleyvorm voorbij, maar dan wel op een Rousers-manier ingevuld. “Altijd leuk om bands uit de buurt te programmeren”, stelt Raymond. “Die nemen dan misschien ook wat eigen publiek mee. Verwacht een vette rock ’n rollshow.” De band stond onder andere al op de Zwarte Cross. De entree bedraagt 10 euro.

Boerenrock
Zondag gaat het programma vanaf 10.00 uur verder met een aantal traditionele onderdelen. Vanaf 10.00 uur kan men zich bij de tent inschrijven voor een fietstocht. Om 11.30 uur volgt de jaarlijkse brommertoertocht. Dat betekent dat weer vele tientallen bromfietsliefhebbers een route van circa 60 km door de omgeving zullen tuffen. Een kwartiertje later volgt de start van de Oldtimer Toertocht. Om 12.00 uur staat er in de tent een brunch klaar. Om 13.00 uur start de crosskartwedstrijd. Vanaf 17.00 uur wordt het weekend afgesloten met een optreden van de Boetners. Deze vier mannen uit de Achterhoek spelen boerenrock, zowel eigen werk als covers. Grote inspiraties zijn Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo. Dan weet u het wel… De entree is gratis.
Zie verder staging2.oranjefeesteneikelhof.nl en Facebook (Oranjevereniging Eikelhof).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.