onderwijsminister arie slob volgt samen met kinderen een boerderijles in bathem

De leerlingen uit groep 6 zijn de eerste kinderen in de gemeente Deventer die de boerderijles gaat volgen. “Elk kind moet tijdens zijn basisschoolcarrière minimaal één keer op een boerderij zijn geweest. Dat is de plek waar alles samen komt”, aldus Boerderijeducatie Nederland.

Boerderijeducatie Salland is één van de samenwerkingsverbanden die aan dat doel bijdraagt in haar regio. Salland Boert en Eet Bewust wil boeren en samenleving op verschillende manieren met elkaar in verbinding brengen, bijvoorbeeld met open dagen of fietstochten langs bedrijven. Waarbij boerderijeducatie een mooie aanvulling is om kinderen te leren over de herkomst van hun voedsel en over dagelijkse praktijk op een boerenbedrijf.

Voor minister Slob is het bezoek een kennismaking met boerderijeducatie. Bij het werkbezoek is tevens Arjan Monteny, voorzitter van het platform Boerderijeducatie Nederland, aanwezig. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.