ochtendexcursie door boetelerveld

Tijdens de wandeling ervaar je ruimte en rust. In het Boetelerveld zie je soorten die voorkomen in het open veld, in het bos en langs de bosranden. Je kunt denken aan zangvogels zoals o.a geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kun je rekenen op enkele spechtensoorten.

Aan de westkant ligt een vogeltrektelpost met hut, vogelkijker en informatiepanelen. Aan de andere kant van het Boetelerveld, bij het Grote Rietgat, staat een observatiescherm voor het spotten van watervogels. Omdat vogels spotten het beste gaat met een niet al te grote groep is het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt. Wel even aanmelden via het formulier.

Honden zijn tijdens deze excursie niet toegestaan. Het mee nemen van een verrekijker is een aanrader en waterdichte schoenen of laarzen zijn in het Boetelerveld een goed idee. De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 per kind. Als je donateur van Landschap Overijssel bent, of van één van de twaalf andere Landschappen, dan neem je op vertoon van het pasje gratis deel. Na opgave volgt een bevestiging met daarin de exacte startlocatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.