nk succes smaakt naar meer voor broeklandse autocrosser

Het is aftellen voor de voormalig motorcrosser en zijn team richting de eerste NK afspraak, op 26 mei in het naburige Haarle. Waarmee de eerste van 6 NK manches ook meteen een soort van thuiswedstrijd is. “We hebben deze winter niets aan het toeval over gelaten. Alles wat gereviseerd moest worden is gedaan. Ook de motor en versnellingsbak.”

Het NK autocross is de eredivisie van deze sport in Nederland. Om voorin mee te doen – zeker in de competitieve Sprint 2000-klasse – is een combinatie van een topauto en stuurmanskunst verplicht. “Als je motor 10 pk te weinig levert, doe je niet mee”, meldt Bastiaan. “De start is heel belangrijk, maar ook de bochtensnelheid. Om hard te gaan moet je ervaring hebben en je auto door en door kennen.”

Autocross is teamsport
Met zijn team (“Ik rijd alleen, maar autocross is een teamsport”) heeft Bastiaan stap voor stap toegewerkt naar de aansluiting met de top van het NK. “Veel mensen weten het waarschijnlijk niet, maar het gaat om details. Welke banden gebruik je op welke baan en met welke spanning en: hoe stel je de schokdempers af. Dat leer je stap voor stap, door te experimenteren en te documenteren.”

Dit seizoen hoopt Bastiaan zich te kunnen mengen in de strijd om de titel. “Vorig jaar kregen we twee keer met domme pech te maken. Die kinderziektes hebben we opgelost, dus het NK-seizoen mag wat mij betreft beginnen.” Als monteur in de koudetechniek brengt Bastiaan zelf het grootste budget bijeen voor het racen in het NK.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.