nieuw bestemmingsplan olst west

Het bestemmingsplan,dat vooral gaat over het gebied tussen de IJssel en de Dijk rond de Bökkersmölle, deze krijgt een nieuwe toegangsweg aan de achterkant, maakt mogelijk dat er extra parkeerplaatsen voor de fabriek van Abbott komen, en de dijk wordt ontlast van parkeren. Er komt een veilige fietsverbinding van en naar de veerpont vanuit het centrum.

Maartje Loft van D66  miste wel een goede noordelijke landschappelijke inpassing van het dorp in het plan en vroeg in gesprek te gaan met Abbott over deze inpassing van de parkeerplaats en het gebouw. Wethouder Herman Engberink merkte op dat de parkeerplaats en de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg in het plan al door Abbott gefinancierd werden, het de gemeente geen geld koste en dat daar ook een stukje inpassing bij hoorde. Hij wilde best nog eens een balletje opgooien bij het bedrijf, maar voelde er niks voor om daar druk op te zetten.

Op vragen van Loft hoe het zat met de eventuele bijdrage van de provincie in de aankleding van de noordzijde van het dorp antwoordde de wethouder dat het een ander project was, dat niet echt binnen dit bestemmingsplan viel, maar dat de provincie aangegeven heeft daar positief in te staan. Volgens hem moet eerst de sanering van het Olsasfa terrein zijn afgerond, voordat het aan de orde is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.